Beleidsmedewerker

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region limburg
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9023613

Over de functie

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel beleid voor. Aan de beleidsmedewerker de taak om de te realiseren doelen zo duidelijk mogelijk te formuleren.
Als beleidsmedewerker draag je (vaak) de verantwoordelijkheid voor vier hooftaken.
Zorg dat je inhoudelijk op de hoogte bent van jouw vakgebied. Dit kan bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, verkeer of milieu zijn. Binnen jouw domein ken jij alle in’s and out’s van de wet- en regelgeving en volg je de actualiteiten op de voet.
Op basis daarvan ben je vervolgens in staat om duurzaam beleid te schrijven. Natuurlijk is het beleid kort en bondig omschreven en leesbaar voor iedereen.
Als de te bewandelen weg (lees: het beleid) uitgestippeld is, dan moet het ook uitgevoerd worden. Over de monitoring hiervan, draag jij als beleidsmedewerker ook de verantwoordelijkheid.
Tot slot moet er gekeken worden of het beleid het gewenste resultaat behaald heeft. Waarom wel of niet? Deze kennis brengt je uiteindelijk weer terug bij stap 1; je vergroot je kennis en ervaring waarmee je nog beter beleid kunt opstellen.

Vanuit Maandag® zijn we geregeld op zoek naar goede beleidsmedewerkers in verschillende disciplines. Maar wat maakt iemand een goede beleidsmedewerker?
“Grab a pen, you might want to take notes…”

Functie eisen

Een goede beleidsmedewerker is niet alleen op de inhoud een topper, maar weet zowel de politiek als betrokken partijen voor het beleid te winnen. Bovendien schrijft een goede beleidsmedewerker het beleid vanaf de werkvloer en niet vanuit zijn of haar ivoren toren. Het beleid moet ook daadwerkelijk uit te voeren zijn en niet geschreven worden vanuit de gedachte ‘Dit is het plan, regel het maar…’.
Een goede beleidsmedewerker is daarnaast iemand die grensverleggend en verbindend kan en durft te denken. Het beleid van het Sociaal Domein en Economische Zaken zou zo maar eens overlappend kunnen zijn. Mensen met een uitkering vs. het stimuleren van werkgelegenheid…

Kan in plaats van de woorden ‘een goede beleidsmedewerker’ ook jouw naam staan? Dan kom ik graag in contact met je! Is het niet voor nu, dan wellicht handig voor later. Projectmatig werken heeft de toekomst en Maandag® Maastricht heeft daarvoor het netwerk!

recruiter van de vacature

Koen Bezemer

recruiter van de vacature

Koen Bezemer