Algemeen Jurist

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region limburg
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9023605

Over de functie

Er zijn maar liefst 388 gemeenten in Nederland, kun je nagaan hoeveel gemeentejuristen er zijn!?
Juristen zijn er in alle soorten en maten binnen een gemeente. Bij een kleine gemeente zijn er een handje vol, vaak zijn dit echte generalisten. Ze krijgen diverse vragenstukken ‘over de schutting geworpen. Problemen met een contract, een beleidsvraagstuk, kwaliteitswaarborging, jij bent de juridische ‘go-to-guy’ (of vrouw)!
Bij een grote gemeente gaat dit vaak anders. Daar zitten tientallen juristen, verdeeld in verschillende disciplines en afdelingen. Een kweekvijver voor specialisten!
In beide gevallen zijn er natuurlijk overeenkomsten. Het werk is altijd zeer wisselend. Wet- en regelgeving is aan verandering onderhevig, wat vaak impact heeft op het lopende beleid. Daarnaast is de politieke – en bestuurlijke invloed groot. Het vinden van de juiste modus tussen de belangen van de burger, de politiek en de wet is voor iedere gemeentejurist het dagelijkse speelveld.
Vanuit Maandag® ben ik met regelmaat op zoek naar juristen voor de overheid, zowel voor de grote als de kleine gemeenten! Met ervaring binnen de bestuursrechtelijke handhaving, Wob, APV/Bijzondere Wetten en het voeren van bezwaar en beroep kun jij als generalist én specialist via ons aan de slag.

Functie eisen

Graag wil ik in gesprek met juristen die:
• Een afgeronde juridische opleiding hebben;
• Werk- of stagervaring binnen de overheid hebben;
• Mij een duidelijke beeld kunnen schetsen van omgaan met de bestuurlijke en politieke spanning;
• Een overtuigende motivatie kunnen schrijven!

Wist je dat er de mogelijkheid bestaat om vanuit een dienstverband bij Maandag® verschillende opdrachten uit te voeren? Dus vastigheid wat betreft het inkomen en flexibiliteit wat betreft de opdrachten.
Interessant? Dan nodig ik je graag uit om hier verder over te praten! Niet interessant? Dan nodig ik je graag uit om over de andere opties te praten!

recruiter van de vacature

Koen Bezemer

recruiter van de vacature

Koen Bezemer