Integraal Klantmanager

  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • Category sociaal domein
  • remoteId 9023342
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Integraal klantmanagers opgelet! Heb jij kennis van de Participatiewet? Ben jij cijferkundig en houdt je naar het onderzoek doen van rechtmatigheid? Heb jij minimaal een jaar werkervaring in de functie van klantmanager binnen een gemeente en ben je toe aan een nieuwe uitdaging met veel verantwoordelijkheden? Lees dan snel verder!

Als klantmanager zorg je voor een goede uitvoering van de werkprocessen binnen het vastgestelde beleid en de wettelijke taken, jij bent het vakinhoudelijke aanspreekpunt voor individuele klanten met betrekking tot de uitvoering van wet-, en regelgeving.
Je bent actief in het meedenken over de doorontwikkeling van de functie en de aanpak in het sociaal domein.
Je zorgt voor advisering over toekenning, continuering of beëindiging van uitkeringen en voorzieningen, de re-integratie van werkzoekende, sociale activering en het doelmatig doorverwijzen, informeren en volgen van klanten. Je levert maatwerk vanuit een integrale klantbenadering en binnen de setting van het sociaal team. Jij bepaald het recht op uitkering en voert de regie op het gebied van budgetadvisering en budgetbegeleiding. Tevens rapporteer je over de voortgang en afhandeling.

Functie eisen

Wat verwachten wij?
- Beschikbaar voor 32-36 uur per week;
- Relevante gemeentelijke ervaring;
- Afgeronde HBO opleiding;
- Kennis van wet- en regelgeving m.b.t. de participatiewet, statushouders, wet inburgering, BBZ en schuldhulpverlening;

Wij stellen alle sollicitaties op prijs. Mocht je binnen één week geen reactie hebben ontvangen, dan kun je ervan uitgaan dat je cv niet wordt meegenomen in de verdere procedure. Wel houden wij je cv in ons bestand!

recruiter van de vacature

Marree Kemps

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden