Verzorgende IG voor in de GGZ

  • Category zorg-ggz
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau mbo
  • remoteId 9023275

Over de functie

Voor een organisatie gespecialiseerd in de GGZ ben ik op zoek naar een verzorgende voor de afdeling Zorg en Wonen. Deze organisatie heeft een speciale verpleeghuisafdeling voor mensen met een gecombineerde zorgvraag. Voor hen is de realiteit van de dag dat er naast hun broze psychische en sociale toestand ook problemen zijn met de lichamelijke gezondheid. De organisatie is gespecialiseerd in het verzorgen en verplegen van mensen voor wie, naast hun lichamelijke zorg, ook speciale aandacht nodig is voor andere problemen zoals schulden, ernstige psychische aandoeningen en verslavingen.

Werken voor deze organisatie betekent zorgen voor uiterst kwetsbare, bijzondere mensen met allen een eigen verhaal en zorgvraag. Dat vraagt affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen, sterke sociale vaardigheden en kennis over somatische en psychiatrische ziektebeelden. Cliënten worden begeleid volgens de methodiek competentiegericht begeleiden. Kun je daarnaast ook goed werken in een zelf organiserend team dan is dit misschien de baan voor jou!

Als VIG-er werk je mee aan een leefbaar, functioneel, gezond en veilige sfeer op de afdeling. Je verricht verzorgende en indien daartoe bevoegd verpleegtechnische handelingen ter ondersteuning van de ADL-functies en begeleidt cliënten op professionele wijze aan de hand van een zorgplan. Tevens draag je bij aan de ontwikkeling van de cliënt naar meer zelfstandigheid en het verbeteren van de sociale vaardigheden. Daarbij behoort ook het laten zien van voorbeeldgedrag en uitdragen van het aanspreken op normen en waarden.

Functie eisen

- afgeronde opleiding als verzorgende
- kennis en ervaring met het werken met psychiatrische ziektebeelden

recruiter van de vacature

Stephanie Wagemakers

recruiter van de vacature

Stephanie Wagemakers