Gezinscoach

  • Category zorg-zorg overig
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022999

Over de functie

Voor een gemeente in Zuid-Holland ben ik op zoek naar meerdere gezinscoaches. Als gezinscoach maak jij deel uit van een van de jeugdteams binnen de gemeente. Binnen deze organisatie zijn er verschillende afdelingen waar jij als gezinscoach kunt gaan werken. Je kunt je gaan richten op meer algemene situaties, of juist gericht op multiproblem cases, radicalisatie, het veilig verder team of een andere richting. Als gezinscoach ben jij verantwoordelijk voor het oppakken van allerlei vragen rondom opvoeden en opgroeien. Het wordt jouw werkt om de kracht van gezinnen en hun omgeving te versterken. Dit doe jij door je actief in te zettten voor het verbeteren van het gezinsfunctioneren en door een gezinsplan op te zetten en te coördineren. Hierbij zet je de veiligheid van het kind en de zelfredzaamheid van het gezin voorop.

Vanaf het eerste gesprek kijk jij met de klant wat de wensen en mogelijkheden zijn en wat het eigen netwerk daarbij kan betekenen. Jij bepaalt samen met de ouder(s) hoe het gezin het beste geholpen kan worden bij de vragen over opgroeien en opvoeden. Dat schrijf jij op in een gezinsplan. Jij blijft in principe het eerste aanspreekpunt. Maar jij haakt gemakkelijk en snel een collega binnen het jeugdteam aan om advies of extra ondersteuning op een specifiek onderwerp te vragen. Dit gebeurt altijd in overleg met de ouder of jongere zelf. Net als alle andere gezinscoaches werk jij volgens de GIZ en met de Sign of Safety methode.

Werkzaamheden
Als gezinscoach houdt jij je bezig met de volgende werkzaamheden:
- Beantwoorden van vragen over opvoeding en opgroeien
- Voeren van intake gesprekken
- Opstellen van gezinsplannen en de voortgang hiervan bewaken

Functie eisen

Je kunt solliciteren op deze functie wanneer je:
- beschikt over een diploma op minimaal hbo niveau, in een richting van jeugdhulp, maatschappelijk werk- en dienstverlening, welzijn, pedagogiek, psychologie, of een andere relevante richting
- beschikt over minimaal 1 jaar ervaring als gezinscoach of gezinsbegeleider
- SKJ geregistreerd bent (dit is een pré!)
- om kunt gaan met weerstand
- meervoudig onpartijdig kunt zijn
- in staat bent om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen
- de uitdaging ziet in compleze casuïstiek met strijd en (soms) geweld
- op de hoogte bent van de verschillende ketenpartners en andere externe organisaties
- communicatief vaardig bent
- in staat bent om oplossingsgericht te denken en hebt bij voorkeur ervaring met Signs of Safety

recruiter van de vacature

Stephanie Wagemakers

recruiter van de vacature

Stephanie Wagemakers