Juridisch Beleidsadviseur

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9022975

Over de functie

Als juridisch beleidsadviseur in het team Taal, Integratie en Sociale Zekerheid draag je bij aan het armoedebeleid en het beleid op het gebied van schulddienstverlening. Je ondersteuning en inzet heeft de vorm van het adviseren over/ het opstellen van overeenkomsten, het opstellen van verordeningen en beleidsregels, het mee-ontwikkelen van beleid en inkomensondersteunende voorzieningen , het adviseren bij het ontwikkelen van nieuwe regelingen, het adviseren over subsidiekwesties of contractuele problemen. Ook ben je eindverantwoordelijk voor het in de besluitvorming brengen van verordeningen en uitwerking van nadere regelgeving die de diverse wetten en het gemeentelijk beleid vereisen. Je geeft onder andere vorm aan een van de nieuwe regelingen die voortvloeien uit het zomerakkoord van ons college en de voorjaarsnota zoals:
Het ophogen van het jeugdtegoed en het AOW-tegoed
Regeling voor onverplichte schoolbijdrage.
Aanpassing leenregels bijzonder bijstand.
Uitbreiding van de IIT tot doelgroep 130%
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de beleidsjuridische kwaliteit van je team.
Ook kan je inzet gevraagd worden bij andere beleidsjuridische vraagstukken binnen de afdeling.

Functie eisen

Je hebt een relevante universitaire opleiding Rechten en minimaal 3 jaar ervaring in een adviserende beleidsjuridische functie. Je hebt daarnaast ervaring met het schrijven van regelgeving.
Je bent communicatief sterk, zowel in woord als geschrift. Je bent resultaatgericht, opereert snel, bent flexibel en kan aan meerdere opdrachten tegelijkertijd werken. Je hebt aantoonbare ervaring met het Rotterdamse werkveld. Ben jij de juridisch beleidsadviseur met een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, werk je graag samen in teamverband, heb je affiniteit met de onderwerpen schulddienstverlening en armoedebeleid en de andere beleidsonderwerpen van het team en neem je daarnaast de verantwoording om ook onder tijdsdruk zelfstandig te werken, reageer dan op deze vacature! Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring word je ingeschaald in schaal 11.

recruiter van de vacature

Hanne Regeer

recruiter van de vacature

Hanne Regeer