Adviseur Informatiebeheer

  • Category ict
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022933

Over de functie

Informatie zoekt adviseur!

Voor de Gemeente Molenwaard zoek ik een Adviseur Informatiebeheer.

Als adviseur binnen het team Informatiebeheer heb je een afwisselende baan, waarbij de focus ligt op digitaal informatiebeheer. Je adviseert afdelingen over digitaal werken, gebruik en toegankelijkheid van informatie. Het bewaken van de kwaliteit staat daarbij voorop. Door je kennis (van de organisatie) en je competenties leg je verbindingen met alle afdelingen. Werkprocessen worden optimaal ingericht en afgestemd op de mogelijkheden van digitaal werken en informatiebeheer. Daarbij creëer je ook draagvlak in de organisatie voor de uitvoering van het beleid.
Verder volg je de actualiteit, de wetgeving en trends van het werkveld en weet je deze concreet te vertalen naar de praktijk. Je pakt zelfstandig projecten op en stuurt deze op deadlines en budget, zodat je je interne opdrachtgever volledig ontzorgt. Een extra uitdaging is het opstellen, bewaken en uitvoeren van de (bestaande) beheerplannen informatiebeheer. Bovendien verzorg je opleidingen en/of presentaties over het werkgebied.

Je bent een stevige persoonlijkheid die zowel gevraagd als ongevraagd advies geeft. Je weet wat er in de organisatie speelt, maakt makkelijk keuzes, beoordeelt vraagstukken en geeft klantgericht antwoord. Collega’s weet je voor je te winnen met je vernieuwende en inspirerende ideeën. Je bent flexibel, zegt wat je doet en doet wat je zegt. Kortom: jij werkt zelfstandig en neemt de verantwoordelijkheid voor je werk!

Functie eisen

• Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal drie jaar ervaring in dit vakgebied.
• Bij voorkeur een afgeronde opleiding informatiemanagement.
• Kennis van en ervaring met zaakgericht werken, digitaal archiveren, archiefwetgeving en digitaliseringsprojecten.
• Het is voor jou een tweede natuur om makkelijk met mensen te praten. Daarom vind je snel de weg binnen onze organisatie met een politiek-bestuurlijke context.

recruiter van de vacature

Thomas van de Kamp

recruiter van de vacature

Thomas van de Kamp