Juridisch medewerker

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022867

Over de functie

Je geeft juridische adviezen op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht (voornamelijk inzake omgevingsvergunningen voor de activiteiten Bouwen, Monumenten, Reclame en Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening) en je behandelt bezwaarschriften en beroepsprocedures op genoemde gebieden.
Verder ga je, als het nodig is, over tot bestuurlijke handhaving, in het bijzonder op het gebied van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Daarnaast lever je een bijdrage aan de beleidsontwikkeling binnen de programma’s Ruimtelijke Ordening, Openbare Orde en Veiligheid, Wonen en Herstructurering.

Met jouw ervaring op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht en het voeren van bezwaarschriftenprocedures is dat geen probleem. Verder heb je een aantoonbaar goed gevoel voor verhoudingen, waardoor je kunt opereren in een krachtenveld van belangen van de diverse partijen.
Jouw goed ontwikkeld vermogen om te kunnen onderhandelen, vanwege het steeds meer inzetten van het middel pré-mediation blijkt uit de ervaringen die je hebt opgedaan. Hiervoor is het vanzelfsprekend belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt.
Verder heb je een flexibele en creatieve houding, waarbij het werken naar een oplossing centraal staat.

Functie eisen

Wat vragen wij van je:

Minimaal een afgeronde HBO-opleiding SJD en/of MER en/of Rechten en minimaal 2 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar als juridisch medewerker binnen een gemeentelijke/politieke organisatie.

Deze functie is voor een langere periode voor 36 uur per week. Ben jij verder nieuwsgierig geworden en wil je weten wat wij als Maandag nog meer voor je kunnen betekenen? Ik kom graag met je in contact!

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre