Leermanager

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022791

Over de functie

De teamleiders en afdelingshoofden van de gemeente Amsterdam hebben hulp nodig! Ervaring als leidinggevende en met leerprogramma’s? Lees dan snel verder!

De Amsterdamse School ondersteunt medewerkers en leidinggevenden in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Voor de leidinggevenden is een leiderschapsprogramma ontwikkeld, onderverdeeld in operationeel, middenmanagement en strategisch management. De externe leermanager draagt verantwoordelijkheid af aan de projectleider.

Om ervoor te zorgen dat de begeleiding van de jaargroepen van hoge kwaliteit is, is gekozen om de begeleiding te laten verzorgen door een combinatie van een interne- en externe leermanager. Deze leermanagers vullen elkaar aan, waarbij de externe leermanager ruime leidinggevende ervaring heeft buiten de gemeente, kennis van buiten inbrengt en ervaring heeft met het begeleiden van leerprogramma's voor het management. De interne leermanagers zijn ervaren coaches en begeleiders, al dan niet met managementervaring.

De opdracht omvat het, in nauwe samenwerking met De Amsterdamse School, het begeleiden van 1 jaargroep leidinggevenden op operationeel of middenmanagement niveau van de gemeente Amsterdam bij het doorlopen van deze leerlijn. De Amsterdamse School coördineert en organiseert de leerlijn en verzorgt de projectadministratie. De leermanager houdt zich bezig met het begeleiden van de jaargroepen en levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van het programma van de des betreffende leerlijn in samenwerking met het ontwikkelteam. De leerlijn is bedoeld voor het management van de gemeente Amsterdam, te weten de teamleiders en de afdelingshoofden. Het gaat om het leveren van leermanagers en niet om een voorstel van een programma. De leerlijn is ontworpen op basis van de Amsterdamse 'Visie op leren'.

Functie eisen

- Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
- Je hebt minimaal 7 jaar ervaring als leidinggevende bij een of meerdere bedrijven;
- Je hebt minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring in het begeleiden van leerprogramma´s voor het management van uiteenlopende organisaties, waarbij duidelijk wordt dat het begeleiden van leren in het werk centraal heeft gestaan;
- Je bent beschikbaar in week 40, 41 en 42 voor intakegesprekken met deelnemers en op de volgende dagen (jaargroep bijeenkomsten): 20 en 21 november 2017 kick off met diner op eerste avond, 19 december 2017, 1 februari 2018, 5 maart 2018, 26 maart 2018, 12 april 2018, 22 mei 2018, 18 juni 2018 en 2 juli 2018 slotmanifestatie.

Wensen
- Je hebt ervaring in de specifieke rol van leermanager en kan goede koppelingen leggen tussen individuele ontwikkeling, vraagstukken van de deelnemers en de thema´s die in het Programmabeschrijving worden genoemd;
- Je bent in staat om binnen een complex krachtenveld te opereren en weet hoe gemeenten opereren, maar kan ook ervaringen uit het bedrijfsleven inbrengen;
- Je hebt een netwerk van professionals die kunnen worden ingezet om een bijdrage te leveren aan het programma van de jaargroep?

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman