Schuldhulpverlener

  • Category sociaal domein
  • Region gelderland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022749

Over de functie

Binnen de samenleving wordt participatie voor mensen een belemmering door hun schuldenproblematiek. Er zijn vaak meerdere oorzaken voor deze schulden en vormen vaak een complex geheel. Als schuldhulpverlener werk jij binnen de geldende wettelijke kaders om tot een oplossing te komen.
Van het begin tot aan de 2e fase onderhoud jij contacten met overige hulpverlenende instanties en schuldeisers en bied je begeleiding en nazorg tijdens het traject.
Om tot een overzicht en een oplossing te komen voer jij intake- en begeleidingsgesprekken. De klanten beheer jij in jouw eigen caseload. De rapportages, het opgestelde plan van aanpak en de beschikkingen die jij redigeert in het kader van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, verwerk je in het systeem Allegro. De schuldhulpverleningstrajecten begeleid jij en je zet schuldregelingen op door te onderhandelen met schuldeisers. Door jouw praktische vermogen breng je situaties inzichtelijk en zie jij in een belemmering een kans. Je verstrekt informatie en advies en verwijst daar waar nodig is deze door naar andere instanties. Tevens indiceer jij de noodzaak voor: budgetbeheer/budgetcursus/budgetcoaching/budgetbuddy en onderbewindstelling. Tot slot stel je verzoekschriften op voor de rechtbank, onder andere moratorium, voorlopige voorzieningen en dwangakkoord WSNP.

Functie eisen

Wat wordt van jou verwacht?
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding;
• Minimaal 1 jaar werkervaring als schuldhulpverlener binnen een gemeente;
• Kennis van Allegro;

Ben jij klaar voor een nieuwe maandag®? Solliciteer dan vandaag nog!

recruiter van de vacature

Silvia Peek

recruiter van de vacature

Silvia Peek