Forensisch Verpleegkundige seksueel geweld

  • Category zorg-zorg overig
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022624

Over de functie

Het Centrum Seksueel Geweld maakt deel uit van de brede aanpak seksueel geweld van de gemeente Rotterdam. De uitvoering wordt gedaan door de netwerkpartners van de Aanpak Seksueel Geweld. Centrum Seksueel Geweld biedt medische, forensische, juridische en psychologische zorg aan slachtoffers van seksueel geweld.

Als CSG verpleegkundige ben jij verantwoordelijk voor de eerste opvang en afstemming tussen de verschillende disciplines, die betrokken zijn bij een cliënt die seksueel geweld heeft meegemaakt korter dan 7 dagen geleden én 16 jaar of ouder is. De coördinatie van de eerste opvang na een vorm van seksueel geweld en het begeleiden van de cliënt staan centraal. De 24/7 beschikbaarheid is in 3 diensten verdeeld (8-15 uur, 15-23 uur, 23-8 uur). Je hebt 1, 2 of 3 bereikbaarheidsdiensten per week en woont gemiddeld één á twee maal per maand forensisch medische onderzoeken (eerste opvang) bij.

De voornaamste taken: Het opnemen van de telefoon (24/7), die wordt doorgezet vanuit het landelijke CSG of vanuit de zedenpolitie en de melding van een cliënt die seksueel geweld heeft meegemaakt aannemen. Daarnaast is het belangrijk om zo snel mogelijk en maximaal binnen 1 uur (24/7) op locatie zijn waar de cliënt door de FARR arts gezien wordt en bij uitzondering het ziekenhuis waar de cliënt eerst spoedeisende hulp nodig heeft bij (ernstige) verwondingen. Jij blijft bij de cliënt gedurende de gehele eerste opvang (1,5 tot 4 uur per cliënt). Je hebt kennis van de risico’s die de cliënt loopt en tevens over de wettelijke kaders om zo de cliënt duidelijk te informeren en bij te staan.

Functie eisen

- Je bent flexibel en stressbestendig
- Je bent omgevingsbewust en een teamplayer
- Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
- Je hebt affiniteit met deze (kwetsbare) doelgroep
- In het bezit van het diploma HBO-verpleegkundige en BIG geregistreerd
- Rijbewijs B

Jij staat centraal!
Wij bieden een marktconform salaris volgens de betreffende CAO, waar je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring. Daarnaast vergoeden wij alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Gedurende het project krijg je persoonlijke begeleiding van een recruiter en accountmanager en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een platform met trainingen om jezelf te blijven ontwikkelen.

recruiter van de vacature

Nancy Smits

recruiter van de vacature

Nancy Smits