Jurist omgevingsrecht

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region flevoland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9022616

Over de functie

Voor onze opdrachtgever ben ik op zoek naar een ervaren jurist die goed bekend met de wet- en regelgeving op het gebied van water en milieu.

Deze functie kent een breed, afwisselend takenpakket. Naast het oppakken van allerhande juridische vraagstukken van collega’s op het gebied van ruimte, milieu, water en natuur evalueer je het waterschapsreglement en stelt naar aanleiding daarvan een nieuwe reglement op. Je voert diverse taken uit in het kader van het opdracht geven aan omgevingsdiensten en je levert een bijdrage in het Omgevingswet traject en in het opstellen van een convenant voor het nieuwe waterveiligheidsbeleid. Ook begeleid en ondersteun je bij de wijzigingstrajecten van de Verordening voor de fysieke leefomgeving en geef je advies in het kader van interbestuurlijk toezicht op de gemeenten en het waterschap t.a.v. water en milieu/omgevingsrecht.

Je bent bekend met de besluitvormingscircuits binnen de overheid en je bent in het bezig van bestuurlijke voelsprieten. Je kunt goed zelfstandig werken, bent resultaatgericht en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Functie eisen

- Afgeronde master (WO) staats- en bestuursrecht
- Actuele kennis van omgevingsrecht en milieurecht
- Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie bij een overheidsorganisatie

recruiter van de vacature

Romy Wennekes

recruiter van de vacature

Romy Wennekes