Stedenbouwkundige

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9022530

Over de functie

Je komt te werken op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Missie van deze afdeling is om richting te geven aan de ruimtelijke ontwikkeling van onze gemeente. Aantrekkelijk wonen, werken en recreëren, gelden daarbij als uitgangspunt. De afdeling bestaat uit 2 teams: (1) Projecten, grondzaken en vastgoed en (2) Planontwikkeling en Wonen. Je komt te werken binnen het team Planontwikkeling en Wonen.

Dit team houdt zich bezig met –in algemene zin- ruimtelijke planvorming en beleid. In een integraal team werken de adviseurs samen aan diverse ruimtelijke plannen, projecten, strategie en visievorming. Het team is betrokken bij belangrijke samenwerkingsprojecten, zoals Bleizo en Hoefweg-Noord/ Prisma, maar ook aan bestuurlijk/ politiek gevoelige dossiers als de A16 Rotterdam, Rotterdam the Hague Airport, het HSL geluidsdossier en ontwikkelingen op het gebied van de organisatie en beheer van recreatiegebieden. Beleid wordt onder meer gemaakt op gebied van verkeer en vervoer, wonen, recreatie en welstand. Nu vormen de bestemmingsplannen en uitwerkingsplannen nog een belangrijk deel van het werk, maar de komende periode gaan we ons toeleggen op implementatie van de nieuwe omgevingswet. Stedenbouw (2fte) neemt binnen dit team een belangrijke integrerende positie in, doordat het vakgebied betrokken is bij al deze ruimtelijke vraagstukken.
Buiten het team adviseert de stedenbouwkundige de verschillende andere afdelingen en is betrokken bij de realisaties van team Projecten. Hierbij wordt vanuit stedenbouw in de rol van supervisor, met externe stedenbouwkundigen samengewerkt aan diverse woonwijken, de ontwikkeling van centrumgebieden, bedrijventerreinen en parken en recreatiegebieden

- Je brengt in samenwerking met de afdeling Vergunning & Handhaving schriftelijke adviezen uit over kleinere en grotere bouwinitiatieven van derden;
- Op basis van een analyse formuleer je randvoorwaarden voor ontwikkelingen;
- Samen met je collega stedenbouwkundige draag je bij aan de verdere inbedding van stedenbouw in gemeentelijke projecten en beleidsprocessen.

Functie eisen

- Je hebt een afgeronde WO opleiding Stedenbouw (TU/ AvB) en relevante werkervaring bij voorkeur bij een gemeente;
- Je kan goed luisteren, staat voor je mening/visie zonder daarin dogmatisch te zijn;
- Je kan zowel in teamverband als zelfstandig goed uit de voeten;
- Je beschikt over goed ruimtelijk inzicht en kan goed schakelen tussen abstraheren en concretiseren;
- Je bent maatschappelijk betrokken en hebt ervaring en affiniteit met participatieprocessen;
- Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal.

recruiter van de vacature

Veronika Skorobagatova

recruiter van de vacature

Veronika Skorobagatova