Juridisch Medewerker Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022521

Over de functie

Ben jij een starter op het gebied van bestuurskunde, omgevingsrecht of juridische functies en ben je toe aan een nieuwe baan? Klik dan snel verder!

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) bevordert de veiligheid en leefbaarheid in Amstelveen en Aalsmeer door professioneel toezicht te houden op en de naleving te handhaven van wet- en regelgeving en vergunningen. VVH werkt volgens een integrale en uitvoeringsgerichte aanpak op het terrein van openbare orde en veiligheid, het omgevingsrecht en handhaving openbare ruimte.

Als juridisch medewerker handhaving ben je verantwoordelijk voor de handhaving van de aandachtsvelden binnen het team: bouw, milieu, brandpreventie, bijzondere woonvormen zoals woonwagens en woonschepen. Vanwege piekbelasting in het team zoekt de gemeente tijdelijke versterking.
De inspecteurs van het team voeren controles uit waarna jij het handhavingstraject voor jouw rekening neemt op basis van de handhaving stappenplannen.
Je levert juridische producten en draagt zorg voor de signalering van veranderingen in wet- en regelgeving en implementatie hiervan in gemeentelijke regelgeving en procedures. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan nieuwe handhavingsprogramma’s en verricht je ondersteunende werkzaamheden voor het team.

Functie eisen

- HBO diploma (voorkeur voor bestuurskunde, omgevingsrecht of juridisch);
- Aantoonbare werkervaring bij of voor een gemeentelijke organisatie;
- Aantoonbare werkervaring met omgevingsrecht op het gebied van handhaving;
- Meerdere jaren bestuursrechtelijke ervaring;
- Gemeentelijke ervaring is een pré.

Verder beschik je over de volgende competenties:
- Politiek bestuurlijke sensitiviteit
- Klantgericht
- Resultaatgericht
- Betrouwbaar
- Flexibel
- Integraal werken
- Besluitvaardig
- Deskundig
- Communicatief sterk

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
In maximaal een half A4 gemotiveerd aan geven wat je drijfveren zijn en hoe je invulling denkt te geven aan de functie Juridisch Medewerker Handhaving bij de gemeente Amstelveen en gemeente Aalsmeer. De brief wordt getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties in de opdracht/kandidaat omschrijving.

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman