Servicedesk medewerker ICT

  • Category ict
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022388

Over de functie

De Servicedeskmedewerker is het eerste aanspreekpunt en geeft 1e en 2e lijnondersteuning aan gebruikers voor het beantwoorden van vragen en het oplossen van storingen en problemen met betrekking tot applicatiegebruik en infrastructuur, zodanig dat de gebruiker gegarandeerd is van goedwerkende systemen. De functie wordt gekenmerkt door het oplossen van minder complexe storingen in een zeer complexe omgeving. Voor deze aanvraag worden 3 deeltijders á 20-24 uur gezocht.

De ICT Servicedesk is het centrale aanspreekpunt voor de gemeente voor wat betreft de door de RVE ICT geleverde diensten en producten.
De ICT Servicedesk registreert meldingen en wijzigingen, analyseert, lost direct op of biedt oplossingen aan en/of routeert issues naar het juiste adres binnen de eigen organisatie. Tijdens dit proces houden wij de (eind-)gebruiker op de hoogte van de voortgang van zijn of haar melding en/of wijziging. Wij bieden uitsluitend ondersteuning op de door ons aangeboden dienstverlening.

Functie eisen

- Beschikt tot HBO werk-denk
- Beschikt tot uitstekende communicatieve vaardigheden
- In de afgelopen 5 jaar aantoonbare kennis opgedaan over informatietechnologie
- Affiniteit met ICT
- Werkzaam geweest binnen een dienstverlenende sector waar communicatie belangrijk is
- Kandidaat heeft een opleiding gevolgd of de kandidaat is werkzaam geweest in een dienstverlenende sector waar communicatie belangrijk is
- In de afgelopen 7 jaar minimaal 1 jaar ervaring opgedaan  op een (grote >10.000 gebruikers) Servicedesk (pré)
- Kennis van beheermethoden (pré)
- Een opleiding gevolgd in de richting van Communicatiewetenschappen of Hospitality (pré)
- Flexibel beschikbaar voor 20-24 uur tussen 07:30 en 18:00 uur. Het aantal uur zal 5 x 4 uur, 4 x 6 uur of 3 x 8 uur kunnen zijn, afhankelijk van de week en planning

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva