Salarisadministrateur

  • Category financieel
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau mbo hbo
  • remoteId 9022322

Over de functie

Voor een grote scholengemeenschap zoeken wij een (medior) salarisadministrateur!

Als salarisadministrateur controleer je personeels- en salaris gerelateerde mutaties via de daarvoor beschikbaar workflows in Insite, verwerkt waar nodig sterk salarisinhoudelijke- of bulkmutaties in samenwerking met de andere salarisadministrateur en je beantwoordt salarisinhoudelijke vragen van medewerkers en teamleiders. Je draagt hierop aansluitend zorg voor de maandelijkse salarisverwerking en borgt de toepassing van werknemers- en werkgevers verzekeringen, social return (premiekortingen) en pensioenregelingen.

Samen met je collega-salarisadministrateur ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie van de totale werkvoorraad van de salarisadministratie. Je dag begint daarom altijd met een dag-start. Je bespreekt met elkaar de prioriteiten van de dag, signaleert knelpunten en lost dit met elkaar op. Met elkaar zorg je voor het werkplezier!

Elke dag een beetje beter!
Je signaleert knelpunten in de werkzaamheden en doet suggesties ter verbetering van de werkprocessen. Waar mogelijk realiseer je zelfstandig de verbeteringen en zorg je voor de borging daarvan in het reguliere werk.

In dit kader neem je ook deel aan diverse werkgroepen die ons HR-werk elke dag een beetje beter en leuker maken. Dit doe je door mee te denken over verbeterinitiatieven gericht op het voeren van een effectieve en efficiënte administratie. Concrete taken zijn bijvoorbeeld het uitwerken van procesbeschrijvingen, het testen van nieuwe functionaliteiten of het voorbereiden en verwerken van bulkmutaties n.a.v. verbeterinitiatieven.

HR-controlling
Je bent samen met HR procesbeheer verantwoordelijk voor het optimaliseren van de datakwaliteit in AFAS en het opleveren van salaris gerelateerde (management)informatie. Je probeert o.a. aansluiting te vinden bij de informatiebehoefte van interne klanten, zoals informatiemanagement en financiën, en je levert rapportages op aan externe stakeholders, zoals het CBS en de MBO-raad. Hierop aansluitend maak je uiteenlopende ad hoc berekeningen en lever je diverse rapportages op.

Functie eisen

Heb jij minimaal een afgeronde MBO-opleiding en heb je enkele jaren werkervaring op het gebied van salarisadministratie? Ben je enthousiast, vrolijk, communicatief vaardig, resultaatgericht en dienstverlenend ingesteld? En heb je oog voor details en kansen? Dan ben jij de persoon die we zoeken en ontvangen we graag jouw sollicitatie!

Heb je hierop aansluitend aanvullende vakopleidingen, zoals het praktijkdiploma loonadministratie en vakopleiding payroll services, specifieke kennis van AFAS Profit / InSite en ervaring met het optimaliseren van processen? Dan heb je absoluut een streepje voor op andere kandidaten!

recruiter van de vacature

Tijn Huberts

recruiter van de vacature

Tijn Huberts