Beleidsmedewerker Duurzaamheid

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9022281

Over de functie

Jij krijgt energie van veel afwisseling, samenwerken in teamverband en houdt van aanpakken. Ook heb je grote affiniteit met duurzaamheid. Beschrijf ik jou? Klik dan snel verder!

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling vormt samen met het team Stadsbeheer de afdeling Beheer en Ontwikkeling. De collega’s binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling houden zich bezig met de werkvelden economie en toerisme, wonen, grondzaken, vergunningen, monumenten, geoinformatie, ruimtelijke projecten en ruimtelijke ordening Met veel enthousiasme en inzet werken zij aan de toekomst van deze dynamische en groeiende stad.

Functie-inhoud
Als Beleidsmedewerker Duurzaamheid vertaal je ontwikkelingen naar beleid en beleid naar concrete projecten. Tevens adviseer je over interne en externe projecten op het gebied van duurzaamheid. Voor enkele projecten fungeer je als projectleider duurzaamheid.Het is een functie met interessante, brede en afwisselende taken. Als Beleidsmedewerker heb je inzicht in organisatorische gemeentelijke processen en kennis over milieu en duurzaamheid.

Tot je taken behoren onder andere de beleidsadvisering en ontwikkeling, procesbewaking en projectleiding. Tevens neem je namens de gemeente deel aan relevante interne en externe overlegsituatie. Je jaagt de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid aan zonder dat de gemeente zelf alle taken uitvoert. Je werkt nauw samen met de interne beleidsmedewerkers en die van andere gemeenten.

Functie eisen

- Afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau;
- Aantoonbare kennis en werkervaring in de afgelopen 6 jaar met het maken van beleid op het gebied van duurzaamheid;
- Aantoonbare actuele kennis en ervaring op het beleidsgebied;
- Ervaring met het ontwikkelen van tactisch en operationeel beleid en het aansturen van projecten;
- Ervaring op het gebied van politiek-bestuurlijke advisering;
- Minimaal 2 jaar recentelijke ervaring als Projectleider Duurzaamheid;
- Beschikbaar per 24 juli 2017 voor minimaal 16 uur per week.

De gewenste persoon beschikt daarnaast over het volgende:
- Je bent pro-actieve en hebt een goede schrijfvaardigheid;
- Je kan zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken binnen een multidisciplinair team.
- Je bent resultaatgericht, creatief, slagvaardig, flexibel, verbindend, organisatiesensitief en gewend om onder tijdsdruk te presteren.

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman