Integraal Klantmanager statushouders

  • Category sociaal domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau mbo hbo wo
  • remoteId 9022211

Over de functie

Als klantmanager beslis je op aanvragen levensonderhoud en bijzondere bijstand. Je beheert een eigen caseload. Je voert rechtmatigheidsonderzoeken uit, verwerkt beëindigingen, mutaties en beoordeelt en besluit over maatregelen en boetes. Daarnaast beoordeel je de mogelijkheden van de klant en bepaal je samen met de klant de te ondernemen vervolgstappen richting betaalde arbeid of participatie. Dit doe je ook voor statushouders die (nog) geen bijstandsuitkering hebben maar wel in de gemeente wonen en vallen onder het Gemeentelijk Versnellingsarrangement (GVA).
Je monitort de gemaakte afspraken en stelt bij indien nodig. Tevens zoek je actief de brede samenwerking binnen de eigen organisatie en met samenwerkingspartners binnen de regio.

Functie eisen

Je beschikt over een Hbo-opleiding aangevuld met aantoonbare recente kennis van de Participatiewet. Je hebt ervaring met het werken in GWS4all/suite en Suwinet. Kennis van Mens Centraal en Verseon is een pre. Verder ben je stressbestendig, nauwkeuring, fraude alert en stel je prioriteiten in je werk. Je hebt een proactieve, flexibele en collegiale houding en je bent ondernemend, oplossingsgericht en vastberaden. Bij het werken in Team COA is het hebben van affiniteit met deze doelgroep een eis en de beheersing van de Engelse taal noodzakelijk.

recruiter van de vacature

Maria Soerjaman

recruiter van de vacature

Maria Soerjaman