Communicatieadviseur

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9022168

Over de functie

Voor een gemeente in midden Brabant zoeken wij een allround communicatieadviseur. Als communicatieadviseur bij de Gemeente moet je in staat zijn om bestuur, management en collega's te adviseren bij (complexe) communicatievraagstukken en daarnaast goed zijn in de uitvoering (samenstellen en redigeren van gemeentelijke communicatiemiddelen, web, social media, toespraken enz., organiseren bijeenkomsten, perscontacten e.d.). Het gaat om een echte all round functie!
Je schrijft en redigeert teksten voor interne en externe communicatiemiddelen, waaronder (eindredactie van) de gemeentelijke informatiemedia, het interne personeelsblad, toelichtingen bij gemeentelijke maatregelen, procedures e.d.. Coördineert het ontwerp en de vormgeving van voorlichtings- en promotiemateriaal. Organiseert en interpreteert belangstellingsenquêtes. Redigeert toespraken, inleidingen, e.d.. Participeert namens de gemeente in externe overlegstructuren en levert daarin een adequate bijdrage.

Wat je concreet doet als communicatieadviseur:
1. Ontwikkelt beleid gericht op interne en externe communicatie, voorlichting, promotie en public relations. Vertaalt beleid naar operationele plannen en evalueren of het gevoerde beleid doeltreffend is geweest. Formuleert verbetervoorstellen tot bijstelling van beleid. Verkrijgt draagvlak voor het communicatiebeleid bij intern en extern betrokkenen.
2. Analyseert (complexe) communicatievraagstukken en formuleert adviezen aan bestuur en management welke passende communicatiemiddelen kunnen worden ingezet, gelet op het imago van de gemeente. Verzorgt de communicatieve toets in het voortraject van college- en raadsvoorstellen en van brieven.
3. Onderhoudt contacten met de pers en organiseert (mede), verzorgt en begeleidt (bestuurders bij) persconferenties. Stelt de persberichten op. Bepaalt op welke wijze doelstellingen en achtergronden van gemeentelijk beleid en regelgeving het beste naar voren kunnen worden gebracht aan burgers en pers en brengt de juiste boodschap over.
4. Organiseert (mede) ontvangsten en recepties met een promotionele waarde, inspraakrondes voor belanghebbenden en voorlichtingsbijeenkomsten. Verzorgt (mede)de ontvangst van (belangrijke) bezoekers. Promoot (incidenteel) de gemeente op beurzen e.d.

Functie eisen

• afgrond HBO diploma richting communicatie & marketing
• minimaal 3 jaar werkervaring binnen een gemeente
• beschikbaar voor minimaal 32uur

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings