Omgevingsmanager

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9022102

Over de functie

Voor onze opdrachtgever in de regio van Zwolle ben ik op zoek naar een ervaren omgevingsmanager die op korte termijn beschikbaar is.

Als omgevingsmanager ben jij de schakel tussen het project en de stakeholders. Je organiseert het contact met stakeholders en je behartigt de belangen binnen de kaders en randvoorwaarden van het project. Je leidt overleggen met betrokken partijen in het gebied, je ondersteunt projectmanagers bij het maken van afspraken met aannemers en andere betrokkenen. Ook adviseer je het management over de aansturing van het project en afwegingen die gemaakt moeten worden over sturing en voortgang.

Je verzamelt en beheert noodzakelijke inbreng vanuit de omgeving en je verzorgt de contacten met belanghebbenden en belangengroepen. Je neemt deel aan overleggen op verschillende niveaus en je draagt zorg voor de benodigde publieke procedures zoals de MER en bestemmingsplanwijzigingen. Ook draag je zorg voor de benodigde vergunningen, grondverwerving en tijdige verlegging van kabels en leidingen. Je evalueert en toetst of producten voldoen aan klant- en omgevingseisen en de gemaakte afspraken, je legt deze eisen en afspraken vast en je levert een actieve bijdrage aan de bestuurlijke voortgangsrapportages. Ook draag je omgevingsrisico’s aan, je actualiseert deze en voert beheersmaatregelen uit.

Als persoon ben jij te typeren als iemand die omgevingsbewust is, een teamplayer en een echte netwerker is. Communicatief ben je erg vaardig.

Functie eisen

• Afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in richting planologie
• Enkele jaren werkervaring als omgevingsmanager bij een overheidsorganisatie
• Kennis van en ervaring met RO (ruimtelijke ordening)-procedures (wijziging bestemmingsplan) en relevante vergunningen

recruiter van de vacature

Romy Wennekes

recruiter van de vacature

Romy Wennekes