Financieel Adviseur

  • Category financieel
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9021370

Over de functie

De opdrachtgever betreft een organisatie die diverse dienstverlening verzorgt voor een viertal gemeenten in Zuid-Holland, specifiek op het gebied van ICT, HRM, Financiën, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken en Inkoop.

De functie van Financieel Adviseur behoort binnen deze organisatie tot het team AO/IC. Het team AO/IC voert op basis van de controleplannen van de klantorganisaties de verbijzonderde interne controles uit.
Hierbij wordt de opzet, het bestaan en de effectieve werking van interne beheersingsmaatregelen vastgesteld. Het team AO/IC rapporteert haar bevindingen aan de klantorganisaties en draagt aanbevelingen aan voor kwaliteitsverbetering van de AO/IC. Ook het beschrijven van nieuwe - en onderhouden van bestaande (AO/IB) procesbeschrijvingen behoren tot de taak van het team.

Als Financieel Adviseur voer je zelfstandig verbijzonderde interne controles uit op diverse deelgebieden van de klantorganisaties (gericht op getrouwheid en rechtmatigheid). Daarnaast draag je de zorg voor het opstellen van interne controle plannen en het werkprogramma dat op basis van de risicoanalyse tot stand is gekomen;

Verder voer je op basis van het werkprogramma de controlewerkzaamheden uit en leg je de bevindingen vast in een controlememorandum.
Ook toets je de uitvoering van het beleid, het bestaan en de werking van de administratieve organisatie, breng je hierover verslag uit en doe je aanbevelingen t.b.v. kwaliteitsverbetering van interne beheersmaatregelen. Ter aanvulling hierop geef je gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van AO/IC en stel je (AO/IB) procesbeschrijvingen op.

Tot slot onderhoudt je contact met de klantorganisaties over de verbijzonderde interne controle werkzaamheden en eventuele gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van de opdracht. Je onderhoudt het netwerk met andere opdrachtgevers en de externe accountant en verzorgt op proactieve wijze de communicatie in het netwerk.

Functie eisen

• Een afgeronde relevante opleiding op HBO/WO niveau, bijvoorbeeld Accountancy;
• Je hebt minimaal 2 tot 3 jaar werkervaring op het terrein van AO/IC, bij voorkeur bij een groot accountantskantoor;
• Je hebt kennis van gemeentelijke financiën;
• Je kan meedenken over het implementeren van data-analyse in de controle;
• Kennis van de subsystemen Cognos en BPMOne (subsidieverstrekkingen) is een pré;
• Werkervaring bij een serviceorganisatie is een pré.

recruiter van de vacature

Bjorn van der Laan

recruiter van de vacature

Bjorn van der Laan