Communicatieadviseur

  • Category sociaal domein
  • Region drenthe groningen
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9021230

Over de functie

Voor een gemeente in de regio Drenthe ben ik op zoek naar een ervaren Communicatieadviseur voor 36 uur per week tot in ieder geval het einde van dit jaar.
Wij zoeken een proactieve en ervaren communicatieadviseur. Jij geniet ervan om complexe vraagstukken te ontrafelen en vindt het een uitdaging als de uitkomst daarvan nog niet helemaal vaststaat. Je helpt collega’s bij het formuleren van de communicatievraag en kunt stevige adviesgesprekken voeren. Je levert een bijdrage aan de uitvoering van jouw advies en helpt zo collega’s en bestuur om zo effectief mogelijk te communiceren. In deze functie ben je betrokken bij projecten die gaan over sociale zaken, economie, onderwijs en sport. Denk aan een verzelfstandigingsproject van openbaar onderwijs, het opzetten van het leerwerkbedrijf en communicatie binnen de arbeidsmarktregio Drenthe. Het is daarom belangrijk om kennis te hebben op de actualiteit binnen een gemeente op deze thema’s.

Functie eisen

Je beschikt over een diploma Hbo Communicatie en hebt werkervaring in het communicatievak, bij voorkeur binnen de overheid. Wij zoeken een enthousiaste persoonlijkheid met humor, mensenkennis, tact en een hands-on mentaliteit. Je kunt snel een netwerk opbouwen en voor je iets gevraagd wordt bruis jij al van ideeën. Je bent in staat om communicatieplannen te schrijven, te vertalen en deze ook tot uitvoering te brengen. Daarnaast neem je perswoordvoering voor je rekening.

recruiter van de vacature

Floor Grimberg

recruiter van de vacature

Floor Grimberg