Omgevingsmanager

  • Category bouw en civiel
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9020914

Over de functie

Ben jij die intermediair tussen de projectorganisatie en de stakeholders in de projectomgeving die wij zoeken? Bekijk dan snel deze vacature en solliciteer direct.

Omgevingsmanagement ten behoeve van het project Eilandenboulevard. De eilandenboulevard is het stuk weg - inclusief het Kattenburgerplein en Czaar Peterplein - tussen het Scheepvaartmuseum en Molen de Gooyer. Het project is opgedeeld in twee onderdelen: fase 1 (weg) en fase 2 (talud en water). Fase 1 behelst o.a. het opknappen van het wegdeel en de openbare ruimte tussen de gevels van de woningen en de insteek van het water. Fase 1 wordt in de 2e helft van 2017 aanbesteed en gaat begin 2018 in uitvoering. Fase 2 behelst o.a. het verfraaien van het talud door bestaande bebouwing te verwijderen en begroeiing te vervangen, het verbeteren van het zich op het water vanaf de weg, het installeren van nieuwe walkasten t.b.v. nutsvoorzieningen en het standaardiseren van toegangsvoorzieningen (trap/loopplank en steiger) van de circa 30 aanwezige woonboten. Fase 2 bevind zich in de initiatiefase. Het leeuwendeel van de werkzaamheden van de omgevingsmanager zal betrekking hebben op Eilandenboulevard fase 2, talud & water.

De omgevingsmanager zorgt voor de maatschappelijke inbedding van het project. De omgevingsmanager is de intermediair tussen de projectorganisatie en de stakeholders in de projectomgeving. Deze omgeving wordt gevormd door alle partijen die een belang hebben bij het project. De eisen en afspraken met de stakeholders worden - binnen de kaders van het project - vanuit omgevingsmanagement geleverd aan technisch management. De omgevingsmanager is daarbij verantwoordelijk voor de interactie met de omgeving om het project gerealiseerd te krijgen binnen de publieksrechtelijke en privaatrechtelijke randvoorwaarden. De omgevingsmanager probeert begrip en vertrouwen te kweken in de omgeving en te komen tot effectieve samenwerking met omgevingspartijen. De omgevingsmanager heeft daarnaast een duidelijke signaalfunctie in het projectteam bij het proactief signaleren van onderwerpen vanuit de omgeving die in- en extern invloed kunnen hebben op de kwaliteit van een project. Belangrijke taak voor de omgevingsmanager Eilandenboulevard is het binnen de kaders van het project bereiken van overeenstemming met stakeholders (m.n. eigenaren en bewoners van ca. 30 woonboten) over het opknappen van het talud, installeren van walkasten en plaatsen van toegangsvoorzieningen (trap/loopplank en steiger). Daarnaast gaat het om het tijdig regelen van vergunningen en Bereikbaarheid Leefbaarheid en Veiligheid en bijbehorende communicatie over de werkzaamheden (BLVC). De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement en de uitvoeringscommunicatie, in nauwe afstemming en samenwerking met de overall projectmanager en de communicatieadviseur. De omgevingsmanager neemt deel aan de diverse noodzakelijke project overleggen. Het verleggen van kabels en leidingen en de bouwlogistiek vallen onder de verantwoordelijkheid van de Technisch Manager en maken daarmee geen onderdeel uit van het takenpakket van de omgevingsmanager.

Functie eisen

- Je bent in het bezit van een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting planologie, sociale geografie of civiele techniek.
- Je hebt aantoonbare ervaring als omgevingsmanager bij de overheid in binnenstedelijke projecten en binnenstedelijke herinrichtingsprojecten in een complexe omgeving.

Deze functie is voor een vaste periode van 12 maanden met optie tot verlenging.

recruiter van de vacature

Jeffrey Verschoor

recruiter van de vacature

Jeffrey Verschoor