Jurist Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9020877

Over de functie

Met regelmaat zoek ik voor onze opdrachtgevers in de Provincie Utrecht een Jurist Handhaving. We zijn daarom op zoek naar iemand die bij Maandag® in (vaste) dienst wil treden en op detacheringsbasis aan de slag wil gaan bij gemeenten in de regio. Daarnaast bestaan er ook mogelijkheden op projectbasis. Dus ben je ZZP’er? Dan kom ik ook graag met je in contact.

Als Jurist Handhaving maak je over het algemeen onderdeel uit van het team Vergunning en Handhaving en ben je onder andere verantwoordelijk voor het bestuurlijke handhavingstraject.

Je start de werkweek op maandagochtend met het bijwonen van het wekelijkse overleg. In dit overleg worden nieuwe zaken besproken, prioriteiten gesteld en de taken verdeeld onder de juristen. Deze week ga je o.a. aan de slag met een overtreding in het kader van de Wabo. Een bouwwerk is in afwijking van de verleende vergunning of niet overeenkomstig de vergunningsvrije regels gerealiseerd. Je duikt in het dossier en gaat met de burger in gesprek en op zoek naar een oplossing.

’s Middags ga je aan de slag met het afwerken van e-mails, het afhandelen van lopende dossiers en het oppakken van binnengekomen (spoed)berichten. Een van de emailberichten betreft een hennepinformatiebericht van de politie, waarbij wordt verzocht daartegen bestuursrechtelijk op te treden. De politie heeft in een vrijstaande garage een hennepkwekerij ontmanteld waarbij 650 hennepplanten zijn geconstateerd. Je vraagt de bestuurlijke rapportage op bij de politie en stelt een advies op richting de burgemeester. Als de burgemeester het advies goedkeurt, ga je aan de slag met een conceptbesluit last onder dwangsom. Volgende week moet je in het overleg met politie, buurgemeenten en de woningbouwvereniging namens de burgemeester aangeven welke vervolgstappen er zullen komen.

Na een drukke dag ga je voldaan naar huis. Benieuwd wat je morgen weer te wachten staat?! Solliciteer dan nu! We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Functie eisen

• WO diploma in een juridische/beleidsmatige richting
• Minimaal 2 jaar recente werkervaring als jurist handhaving binnen een gemeente
• Bij voorkeur kennis van de Awb, Wabo, APV, Wro, Wm, Bibob, D&H en het Activiteitenbesluit
• Je bent communicatief sterk, flexibel, stressbestendig, oplossingsgericht en denkt actief mee over procesverbeteringen

recruiter van de vacature

Annerose Verheul

recruiter van de vacature

Annerose Verheul