Juridisch Casemanager WABO

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9020871

Over de functie

Je bent sterk juridisch onderlegd en ervaren in het vervullen van de rol van eindcontroleur van alle omgevingsvergunningen. Verder kan je knopen doorhakken als een vraagstuk niet zwart of wit is. Je treedt gezaghebbend op als vraagbaak voor de vergunningverleners en je behandelt tegelijk zelf ook vergunningen.
In het team zitten vergunningverleners WABO – die worden ingezet voor het coördineren van de behandeling van de vergunningaanvragen en de toetsing aan bestemmingsplannen. Waar nodig word je ingezet om informatie te verstrekken aan initiatiefnemers die zich met vragen melden aan het omgevingsloket. Hierbij verstrek je informatie over alle activiteiten die onder de WABO vallen en geef je de klant inzicht in de geldende kaders zoals het bestemmingsplan en het welstandsbeleid. Tevens geef je informatie over lopende dossiers en relevante wet- en regelgeving.
De vergunningverlener WABO is inhoudelijk en procesmatig verantwoordelijk voor de kwaliteit en de tijdige afdoening van aanvragen om omgevingsvergunning. De toedeling van dossiers gebeurt op basis van de mate van complexiteit en gevoeligheid van de aanvraag. Aan jou de taak om als Casemanager het overzicht hierin te behouden en te helpen waar nodig.

Functie eisen

Flexibel, communicatief zeer vaardig (mondeling én schriftelijk), projectmatig werken / structureren, politieke sensitiviteit, samenwerkingsvermogen en digitaal vaardig zijn slechts enkele competenties die jou omschrijven. Je hebt een afgeronde opleiding HBO/WO Omgevingsrecht / Bestuursrecht / Bouwkunde en je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring als Juridisch Casemanager WABO bij een gemeente.

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre