Omgevingsmanager

  • Category bouw en civiel
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9020868

Over de functie

Heb jij ervaring als Omgevingsmanager bij de overheid in binnenstedelijke projecten én ben je beschikbaar voor een super gaaf project? Dan is Maandag® op zoek naar jou!

Voor een gemeente in Noord-Holland ben ik op zoek naar een Omgevingsmanager.
De gemeente bestuurd samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Bedrijfsvoering bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij bieden directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De gemeente houdt zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in de gemeente en bij het beleid voor de hele stad.

De omgevingsmanager zorgt voor de maatschappelijke inbedding van het project. De omgevingsmanager is de intermediair tussen de projectorganisatie en de stakeholders in de projectomgeving. Deze omgeving wordt gevormd door alle partijen die een belang hebben bij het project. De eisen en afspraken met de stakeholders worden - binnen de kaders van het project - vanuit omgevingsmanagement geleverd aan technisch management. De omgevingsmanager is daarbij verantwoordelijk voor de interactie met de omgeving om het project gerealiseerd te krijgen binnen de publieksrechtelijke en privaatrechtelijke randvoorwaarden. De omgevingsmanager probeert begrip en vertrouwen te kweken in de omgeving en te komen tot effectieve samenwerking met omgevingspartijen. De omgevingsmanager heeft daarnaast een duidelijke signaalfunctie in het projectteam bij het proactief signaleren van onderwerpen vanuit de omgeving die in- en extern invloed kunnen hebben op de kwaliteit van een project. Belangrijke taak voor de omgevingsmanager is het binnen de kaders van het project bereiken van overeenstemming met stakeholders (m.n. eigenaren en bewoners) over het opknappen van het talud, installeren van walkasten en plaatsen van toegangsvoorzieningen (trap/loopplank en steiger). Daarnaast gaat het om het tijdig regelen van vergunningen en Bereikbaarheid Leefbaarheid en Veiligheid en bijbehorende communicatie over de werkzaamheden (BLVC). De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement en de uitvoeringscommunicatie, in nauwe afstemming en samenwerking met de overall projectmanager en de communicatieadviseur. De omgevingsmanager neemt deel aan de diverse noodzakelijke project overleggen. Het verleggen van kabels en leidingen en de bouwlogistiek vallen onder de verantwoordelijkheid van de Technisch Manager en maken daarmee geen onderdeel uit van het takenpakket van de omgevingsmanager.

Functie eisen

- Een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting planologie, sociale geografie of civiele techniek.
- Aantoonbare ervaring als Omgevingsmanager bij de overheid in binnenstedelijke projecten.

recruiter van de vacature

Safouan Gharsallah

recruiter van de vacature

Safouan Gharsallah