Jeugd consulent

  • Category sociaal domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9020795

Over de functie

Als jeugdconsulent ga je bij cliënten thuis op bezoek om een keukentafelgesprek te voeren met inwoners/jeugdigen die hulpvragen hebben en maak je met het gezin/de familie een passend ondersteuningsplan. Hierbij is het van groot belang dat het hele systeem wordt betrokken in de probleem analyse alsmede in de oplossing/behandeling. Gebruik maken van eigen kracht en het netwerk zijn hierbij uiteraard van groot belang.

Je krijgt te maken met cliënten met enkelvoudige problematiek. Je werkt echter ook integraal hetgeen betekent dat je samen met andere consulenten, voor zover van toepassing, kijkt naar de participatiemogelijkheden van de hulpvrager en/of diens gezinsleden. Het doel is om passende oplossingen te vinden voor hen om uiteindelijk zo volledig mogelijk deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Na afloop evalueer je met het gezin het bereikte resultaat.

Je houdt goed zicht op het jeugdhulpaanbod en geeft vanuit je praktijkervaring input aan de beleidsadviseurs over kwalitatief goede en efficiënte voorzieningen jeugdhulp.

Functie eisen

minimaal afgeronde HBO opleiding (Pedagogiek, MWD, SPH);
In het bezit van een SKJ-registratie (harde eis);
een goed analytisch vermogen (hulpvraag omzetten naar plan) en het beheersen van adequate gesprekstechnieken.
praktische kennis van problematiek rondom jeugd en ervaring in de jeugdzorg;
aantoonbare kennis van diverse indicaties binnen de jeugdzorg of jeugd ggz (bij voorkeur als medewerker toegang);

recruiter van de vacature

Maria Soerjaman

recruiter van de vacature

Maria Soerjaman