(Junior) Toezichthouder Milieu

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9020677

Over de functie

Je wordt binnen het netwerk ingezet voor het verrichten van milieucontroles, met name in klasse I en II. In deze functie werk je zeer zelfstandig. Na het dossier onderzoek ben je het grootste gedeelte van je tijd onderweg of op locatie bij agrarische en/of niet agrarische bedrijven. Bij deze bedrijven ga je toezicht controles uitvoeren. Je handelt milieuklachten en verzoeken tot handhaving af.
Wanneer je op kantoor bent werk je je administratie bij en verwerk je de gedane controles in de administratie van de deelnemende partner. Ook stel je brieven op naar aanleiding van de controles die je hebt verricht en houd je toezicht op de gemaakte afspraken. Tot slot adviseer je het lokale bestuur desgevraagd over toezicht en handhaving.

Verder kan je verzoeken van cliënten goed inschatten en kan je daarnaar handelen. Je bent een assertief en daadkrachtig persoon en verliest daarbij je klantvriendelijkheid niet uit het oog. Je bent vaardig in het informeren van burgers en collega’s waarbij besluiten worden toegelicht en uitgelegd.

Functie eisen

Je hebt minimaal een HBO opleiding Milieukunde of vergelijkbaar en je beschikt over een aantoonbare (stage) ervaring als toezichthouder bij een overheidsinstantie (gemeente, provincie of omgevingsdienst)

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre