Projectleider Gebiedsontwikkeling

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9020581

Over de functie

Als projectleider in het team Gebiedsontwikkeling ben je integraal verantwoordelijk voor de realisering van (complexe) projecten op het gebied van woningbouw, groen en recreatie en infrastructuur.
Je onderhandelt met marktpartijen, overlegt met inwoners en stakeholders in je project en je zorgt ervoor dat overeenkomsten met marktpartijen gesloten worden. Verder stuur je en draag je zorg voor de voortgang, het resultaat, het budget, de kwaliteit, omgevingsmanagement en de informatievoorziening van je project.
Ook geef je leiding over projectmedewerkers.

Het zorgen voor planningen, begrotingen en diverse rapportages en het opstellen van nota's voor B&W en de gemeenteraad behoren ook tot je werkzaamheden. Hierin initieer, communiceer, coordineer en evalueer je alle werkzaamheden die nodig zijn om je project te laten slagen.
Dit alles doe je door het toepassen van projectmatig werken: dit draag je uit naar je collega's zowel binnen het team als daarbuiten.

Daarnaast ben je locatiemanager in een publiek-private samenwerking. Deze PPS is erop gericht om o.a. grootschalige woningbouw te realiseren (ongeveer 300 woningen). Als locatiemanager werk je nauw samen met marktpartijen om de PPS tot een succes te maken, met oog voor het gemeentelijk belang.

Functie eisen

- WO werk- en denkniveau
- In bezit van een afgeronde Master of City Development
- Minimaal 15 jaar ervaring in de afgelopen 20 jaar met gebiedsontwikkelingen zowel bij gemeente als projectontwikkelaar
- Ervaring zowel als projectleider als planeconoom
- Recente en uitgebreide ervaring met grootschalige gebiedsontwikkelingen (minimaal 1.000 woningen)
- Minimaal 7 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar bij een PPS-constructie van een grootschalige gebiedsontwikkeling

recruiter van de vacature

Tara van Marion

recruiter van de vacature

Tara van Marion