Programmamanager doorvoeren veranderingen financiële administratie

  • Category financieel ict
  • Region flevoland noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9019496

Over de functie

Het doel van dit project is als volgt gedefinieerd:
Het doorvoeren van veranderingen in alle processen en informatiesystemen binnen de gemeente Almere als gevolg van een vereenvoudiging in de opzet van kostenplaatsen.
Binnen de Stadsdienst Bedrijfsvoering heeft de afdeling Financieel Beheer de afgelopen maanden gewerkt aan een voorstel om te komen tot een vereenvoudiging van het kostenplaatsenstelsel. De impact van deze verandering is groot op zowel de financiële kernsystemen (E1 / JD Edwards en LIAS) als ook de gekoppelde informatie systemen en BI dashboards. Daarnaast is i.s.m. collega gemeenten en de leverancier Cap Gemini gebouwd aan een digitaal bestelproces wat per jan 2018 operationeel moet zijn.
Financieel Beheer is de afdeling waar centraal de gehele financiële administratie van de gemeente Almere wordt gevoerd. Zij zijn verantwoordelijk voor een juiste, tijdige en volledige vastlegging van de financiële gegevens. Zij zijn tevens proceseigenaar en maken gebruik van E1, het financiële systeem van de gemeente Almere.
De opdracht wordt door ICTAR uitgevoerd in opdracht van de afdeling Financieel Beheer van SBV.
De IV organisatie ICTAR is een nieuwe tijdelijke organisatie onderdeel van de gemeente Almere waarin ca. 100 collega’s werkzaam zijn.
Naast de CIO Office, verantwoordelijk voor o.a. beleid, architectuur, privacy & security, bestaat de organisatie uit een aantal clusters. Deze clusters zijn verantwoordelijk voor o.a. service desk, procesmanagement, functioneel beheer, technisch beheer, contract en leveranciersmanagement en IT projecten.
De gemeente Almere heeft haar basis ICT-voorziening uitbesteed. In de komende 2 jaar zal de IV-organisatie ICTAR verantwoordelijk zijn voor het door ontwikkelen van de gemeentelijke informatievoorziening. Dit proces kenmerkt zich door verandering en vernieuwing op alle onderdelen en in alle werkzaamheden.

Functie eisen

We zijn op zoek naar een programma manager die ervaring heeft met:
- Implementatie van Financiële systemen en/of financiële administraties. Almere maakt gebruik van EnterpriseOne (JD Edwards) en LIAS.
- Het implementeren van een nieuw rekening schema in een organisatie met aandacht voor de migratie aspecten van oud naar nieuw.
- Het doorvoeren van veranderingen in financiële werkprocessen in een organisatie .
- Het analyseren en implementeren van veranderingen in koppelvlakken met andere systemen. Daar waar nodig ook kunnen adviseren welke verandering in de inrichting in de gekoppelde systemen noodzakelijk zijn.
- Het adviseren over het aanpassen van de bestaande BI omgeving voor financiële stuurinformatie.

Je bent een resultaatgerichte teamplayer met goede communicatieve en sociale vaardigheden.
Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op een combinatie van Financiën en ICT/bedrijfskundig vlak aangevuld met specifieke relevante trainingen en opleidingen, of vergelijkbaar.
Je hebt meerdere verandertrajecten begeleid met een raakvlak op het gebied van financiële administraties, begrotingen en sturingsinformatie.
Je hebt meerjarige ervaring als programmamanager.
Je bent aanspreek punt voor Controllers, Accountants en Afdelingsmanagers/ Teamleiders voor financieel inhoudelijke vraagstukken.
Je bent gewend te werken in een dynamische en complexe werkomgeving, waarin diverse belangen spelen zowel lokaal als regionaal.

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva