Martkmakelaar

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9019482

Over de functie

Heb jij een duidelijke hands-on mentaliteit en wil jij aan de slag voor een bruisende stad als Amsterdam? Wil jij als Marktmakelaar aan de slag voor de gemeente? Reageer dan direct!

De marktmakelaar heeft als aandachtsgebied de ambulante handel in een stadsdeel, waaronder de warenmarkten, staanplaatsen, foodtrucks e.d. Als marktmakelaar ben je de verbindende factor tussen en het eerste aanspreekpunt voor interne/externe betrokken partijen bij de markt, zoals de marktondernemers, bewoners, winkeliers en de stadsdelen / rve’s van de gemeente Amsterdam. Je voert de regie bij het projectmatig herinrichten van een aantal (dag- en week)markten. Hierbij betrek je actief verschillende interne en externe partijen en borg je het ambtelijke en bestuurlijke besluitvormingsproces.
De functie van marktmakelaar is nieuw en krijgt werkenderwijs invulling. Dit betekent dat de functie een hoge mate van zelfstandigheid en eigen inbreng vereist.

Accountmanagement
- Onderhouden van contacten met verschillende interne/externe partijen die direct en indirect betrokken zijn bij beheer, organisatie, ontwikkeling en uitvoering van actieplannen in het gebied van het stadsdeel waar (dag/thema)markten zijn gelegen.

Ambtelijke/bestuurlijke advisering
- Voorbereiding bestuurlijke besluitvorming van de instelling (waaronder markttijden),(her)inrichting, herindeling en opheffing van markten, verzelfstandiging bestaande markten en beoordeling nieuwe marktinitiatieven e.d.
- Ambtelijk/bestuurlijk adviseren over (verschillende onderdelen van) ambulante handel, zowel aan het stadsdeel als stedelijk.

Organisatie en beheer op de markten
- Bijdrage aan het regulier overleg met de marktcommissies. Deze vinden voornamelijk plaats in de avonduren.
- Voorbereiden en organiseren van periodieke herindeling van de markten, (laten) wijzigingen van de bestaande vergunningen en/of (laten) verlenen van nieuwe vergunningen.

Bijdrage aan opzet en ontwikkeling Marktbureau
- Actieve bijdrage aan de vormgeving en inhoud van de functie Marktmakelaar, de positionering binnen het Marktbureau en in relatie tot verschillende interne en externe partijen.
- Voorbereiden en uitwerken van wekelijkse casusoverleggen, ter borging en overdracht van kennis en ervaring met ambulante handel.
- Meedenken aan en uitdragen van het beleid, uitvoering en afspraken namens het Marktbureau.

Functie eisen

- minimaal aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
- minimaal 3 jaar ervaring met het managen van complexe en langdurige projecten;
- ervaring met ambtelijke en bestuurlijke advisering/besluitvormingstrajecten;
- kennis van economisch functioneren warenmarkten en ambulante handel;
- werkervaring met beheer is een pré.

recruiter van de vacature

Mai Pham

recruiter van de vacature

Mai Pham