Juridisch medewerker bezwaar

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9019420

Over de functie

Voor onze gemeentelijke opdrachtgever ben ik op zoek naar een juridisch medewerker bezwaar met ervaring op het gebied van handhaving APV. Voldoe jij aan onderstaand profiel en wil jij werken voor de leukste gemeente van Nederland? Laten we dan snel kennis maken op onze prachtige vestiging aan het IJ!

Het juridisch Bureau is onderdeel van het cluster Bedrijfsvoering van de gemeente . Het Juridisch Bureau bestaat uit 5 afdelingen: Omgevingsrecht, Bestuursrecht Algemeen, Civiel en Sociaal, Ondersteuning bezwaar en beroep en Concern. Vanuit deze afdelingen wordt geadviseerd en worden bezwaar- en beroepschriften behandeld. De onderhavige functie valt onder de afdeling Bestuursrecht Algemeen.

Profiel opdracht
De functie behelst het behandelen van bezwaarschriften in (o.a.) de volgende categorieën:
- Weggeknipte fietsen (handhaving APV);
- Bestuurlijke boetes in verband met overtredingen in de openbare ruimte (handhaving van de APV)

De werkzaamheden bestaan uit:
- Het actief toepassen van de ‘informele aanpak in bezwaar: bellen met bezwaarde met als doel om in overleg met betrokkenen de situatie op te lossen binnen de juridische kaders;
- Het zo nodig houden van (telefonische) hoorzittingen (ambtelijk horen);
- Het opstellen van adviezen over bezwaarschriften en beslissingen op bezwaar;
- Alle overige voorkomende werkzaamheden in het kader van de behandeling van bezwaarschriften.

Functie eisen

De kandidaat heeft een afgeronde juridische opleiding op ten minste HBO-niveau.
De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het behandelen van bezwaarschriften (en handhaving) en het toepassen van de informele aanpak bij de gemeentelijke overheid.
De aangeboden kandidaat is in het bezit van de volgende competenties:
- Communicatief vaardig
- Resultaatgericht
- Besluitvaarding

Heeft de aangeboden kandidaat meer dan 1 jaar ervaring met het behandelen van bezwaarschriften met een van de genoemde of soortgelijke categorieën bij een gemeente?
Heeft de aangeboden kandidaat kennis van het bestuursrecht: Algemene wet bestuursrecht, Gemeentewet, APV, etc?
Is de aangeboden kandidaat een teamspeler? En vind hij/zij het belangrijk om als team de verantwoordelijkheid te dragen voor de te behalen resultaten?
Beschikt de aangeboden kandidaat over een hands-on mentaliteit en is hij/zij bestand is tegen een hoge werkdruk en blijft hij/zij ondanks deze hoge werkdruk productief?

De kandidaat is beschikbaar per 1 mei 2017 tot 1 september 2017 / 1 november 2017 (4 maanden of 6 maanden). Het aantal uren is 24 - 36 per week. Er is een optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities.

recruiter van de vacature

Koen Sanderink

recruiter van de vacature

Koen Sanderink