WMO consulent

  • Category sociaal domein
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9019400

Over de functie

Ik ben op zoek naar een WMO Consulent die de burger zelfredzaam maakt. Dit doe je door middel van huisbezoeken waarbij je kijkt of jouw cliënt recht heeft op WMO zorg.
Als WMO consulent beoordeel je de aanvragen van een voorziening of begeleiding op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Je gaat op huisbezoek en onderzoekt, (her)indiceert en beoordeelt de aanvraag. Naast de huisbezoeken ben je verantwoordelijk voor de rapportages en beschikkingen.
Door jouw goede en duidelijke vraagstelling en objectieve houding kom jij tot een duidelijke probleemanalyse. Door kantelgesprekken zet je de burger weer terug in zijn kracht en laat je zien wat hij wel kan. Doormiddel van netwerken kan jij snel schakelen met de juiste zorgaanbieder. Je bent nauwkeurig en oplettend. Wanneer je een offerte binnen krijgt is het belangrijk dat dit het juiste is voor de burger. Jij bundelt de resultaten van jouw bevindingen samen en verwoord dit op een objectieve manier en geeft een juist en correct besluit.

Functie eisen

Wat heb jij als WMO consulent in ieder geval?
• Afgeronde HBO opleiding;
• Minimaal 2 jaar werkervaring in een functie als WMO consulent
• Up-to-date kennis van de wet- en regelgeving.

Je kan jezelf herkennen als een integer persoon die resultaatgericht te werk gaat. Probleemanalyses vindt jij leuk om te schrijven en je bent praktisch ingesteld. Je durft een duidelijke en correct oordeel te geven over wat de burger nodig heeft.
Wanneer jij geen ervaring hebt als WMO consulent kunnen wij helaas jouw sollicitatie niet in behandeling nemen. Uiteraard staan wij er voor open om samen naar een andere uitdaging te kijken.

recruiter van de vacature

Anouk Bergenhenegouwen

recruiter van de vacature

Anouk Bergenhenegouwen