Adviseur informatievoorziening

  • Category ict
  • Region gelderland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9019022

Over de functie

Al jaren roepen we dat het beroep DIV-er langzaam verdwijnt. Maar wat komt hiervoor in de plaats? Documentaire Informatie Voorziening verdwijnt namelijk niet. Het verandert. Dit vraagt voor een ander soort profiel met andere competenties. Steeds vaker zie je vacatures zoals informatiespecialist, adviseur informatievoorziening en DIM voorbijkomen. Wat maakt deze functies verschillend van een DIV functie?

Een DIV medewerker: iemand die zich bezighoudt met het beheren, archiveren, registreren en beschikbaar stellen van documenten binnen een organisatie. Zowel analoog als digitaal. We leven in een tijd waar bijna alle organisaties gedigitaliseerd zijn. Waarom verdwijnt de DIV functie dan toch?

Steeds meer organisaties leggen de verantwoordelijkheid van het documentbeheer bij de medewerkers zelf. Digitalisering maakt dit proces eenvoudiger en sneller. De DIV-medewerker houdt zich steeds minder bezig met het documentbeheer. Hiervoor in de plaats zoeken organisaties naar informatiespecialisten, adviseurs en DIM. Wat zijn de verschillen? Wat zijn competenties die hierbij horen?

Functie eisen

Informatiespecialist

Digitaal
Informatie
Trainer en adviseur
Vaardigheden
HBO+
Zaakgericht
Leider
Voor het bureau
2.0
Projectleider
Organisatiegericht

Wij zoeken professionals die zich willen inzetten voor deze verandering. Die meegaan met de tijd van de informatiespecialisten, adviseurs en DIM-ers. Die organisaties gaan helpen, adviseren en enthousiasmeren met hun visie over informatievoorziening binnen de overheid. Denk jij deze uitdaging aan te kunnen? Ben jij benieuwd naar de kansen bij organisaties vanuit Maandag? Mooi! Dan kom ik graag met jou in contact.

recruiter van de vacature

Lizzy Jacobs

recruiter van de vacature

Lizzy Jacobs