Projectmanager Stedelijke Vernieuwing

  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau wo
  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • remoteId 9017561
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Ben jij een ervaren projectmanager Stedelijke Vernieuwing en wil je een bijdrage leveren aan het mooier en leefbaarder maken van Amsterdam? Dan is dit nu je kans!

In stadsdeel Nieuw-West wordt gewerkt aan de vernieuwing van het gebied Overtoomse Veld. In een aantal deelgebieden is de vernieuwing al in uitvoering, in andere deelgebieden is deze in de fase van verkenning en/of planvorming. De ontwikkelingen moeten ertoe leiden dat Overtoomse Veld straks een prettige buurt is om te wonen en te verblijven. Voor dit project is het Projectmanagementbureau op zoek naar tijdelijke vervanging van de projectmanager.

De projectmanager coördineert in de verschillende deelprojecten de voortgang van de gemeentelijke activiteiten. Dit omvat het voorbereiden en starten van tenders, het herzien van ruimtelijke en financiële kaders, het opstellen van bestemmingsplannen, het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken, de organisatie van de bestuurlijke besluitvorming, het begeleiden van transformaties van gebouwen, het opstellen van maaiveldontwerpen en het woonrijpmaken hiervan.
Daarnaast is de projectmanager het eerste aanspreekpunt voor externe partijen en stuurt de bewonersparticipatie, alle projectteams en projectteamleden aan. Hij/ zij stuurt de overall voortgang van de vernieuwing, waaronder de projectgebonden communicatie, de financiën, capaciteitsinzet en rapportages en doet dit in onderlinge afstemming met alle interne en externe belanghebbenden en stakeholders. Tenslotte is de projectmanager verantwoordelijk voor de organisatie van de maandelijkse projectgroep en de samenwerking met de gebiedsteams en maakt hij/zij heldere en haalbare afspraken met de opdrachtgevers.

Functie eisen

Afgeronde WO opleiding in de richting Planologie, Sociale Geografie of Bestuurskunde;
Minimaal 3 jaar ervaring als projectmanager in gebiedsontwikkeling;
Ruime ervaring met complexe projecten in het fysieke domein;
Ruime ervaring met het leidinggeven aan een projectteam;
Bij voorkeur ervaring met het besluitvormingsproces binnen de gemeente Amsterdam.

recruiter van de vacature

Mai Pham

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden