Juridisch Medewerker Handhaving

  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau wo
  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • remoteId 9017505
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Ben jij de expert op het gebied van handhaving en omgevingsrecht binnen de overheid? Deze tijdelijke vacature is dringend op zoek naar een geschikte kandidaat! Tot Maandag®

De afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving van stadsdeel Centrum bestaat uit de teams Vergunningen Maatwerk, Vergunningen Specialistisch, Bouwtoezicht, Gebruikstoezicht, Handhaving Openbare Ruimte en een Procesunit. Bij de Procesunit is een aantal teamoverstijgende Taken ondergebracht, zoals administratieve taken, juridische handhaving, analyse en monitoring en het voorbereiden en opstellen van het handhavingsprogramma. Bij de Procesunit wordt tevens het stedelijke team Vergunningen Toezicht en Handhaving Prostitutiebranche ondergebracht. Voor een tijdelijke vervanging voor een periode va 4 maanden zoeken wij een toegewijde, professionele juridisch medewerker handhaving. In teamverband voer je handhavingsprocedures uit en draagt daarmee bij aan de doelstellingen van stadsdeel Centrum. Met name op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Die doelstellingen verschillen per gebied en onderwerp, al naar gelang de risico’s en de mate van overlast.

Omdat de opgave groot is, ligt de uitdaging in gericht toezicht houden en handhaven, met slimme methoden en in samenwerking met anderen.

Werkzaamheden:
• voert handhavingsprocedures naar aanleiding van constateringen van toezichthouders en politie;
• ondersteunt toezichthouders bij hun werk;
• licht besluiten toe bij de bezwaarschriftencommissie en ondersteunt de behandelend jurist in beroepszaken;
• levert een bijdrage aan rapportages over productie, resultaten, effecten en ontwikkelingen;
• neemt deel aan projecten op het gebied van toezicht en handhaving en participeert in gebiedsteams;
• bereidt (bestuurlijke) besluitvorming voor.

Functie eisen

De kandidaat beschikt over aantoonbaar WO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald WO diploma.

De kandidaat heeft minimaal 3 jaar kennis van en werkervaring opgedaan in het handhavingswerkveld.

Kandidaat is in het bezit van de volgende competenties:
• Teamplayer. Je bent gericht op een soepele samenwerking met naaste collega’s, toezichthouders, gebiedsmede werkers, juristen en anderen. Een harde werker. Open en met humor.

• Stevige persoonlijkheid. Je bent in staat om zelfstandig gesprekken te voeren met burgers en ondernemers, advocaten en andere betrokkenen. Beschikt over een onderzoekende, kritische houding. Beschikt over overtuigingskracht, en kan met weerstand omgaan. Je bent onderhandelingsvaardig en doelgericht.

• Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Je weet het evenwicht te bewaren tussen zakelijkheid, zorgvuldigheid en klantvriendelijkheid. Je beheerst het juridisch jargon maar kan ook aan burgers en ondernemers uitleggen wat je doet.

• Bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt oog voor bestuurlijke aspecten van toezicht en handhaving en voor het belang van redelijke en doelmatige toepassing van regelgeving. Je bent ervan doordrongen dat handhaving geen doel op zich is, en gaat voor het resultaat.

• Analytisch vermogen. Je bent in staat om regelgeving, beleid en bestuurlijke doelstellingen te doorgronden en om zowel rapportages van toezichthouders als verzoeken en verweren van belanghebbenden snel op waarde te schatten. We zijn op zoek naar een ervaren collega die snel ingewerkt kan zijn en een open en vrolijke persoonlijkheid heeft. Je bent gemakkelijk in de omgang en gericht op samenwerking.

De kandidaat heeft kennis van bestuursrecht, waaronder het handhavingsrecht en het omgevingsrecht. Deze kennis is in de afgelopen 2 jaar opgedaan.

De kandidaat is per direct beschikbaar voor de duur van 4 maanden. Het aantal uren is 36 per week.

De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met het werkveld: toezicht en handhaving; bouw, ruimtelijke ordening en brandveiligheid.

De aangeboden kandidaat heeft ervaring met BWT en Key 2.

recruiter van de vacature

Koen Sanderink

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden