Communicatieadviseur (vaste baan)

  • Region drenthe groningen
  • opleidingsniveau hbo wo
  • Category overig ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • remoteId 9017437
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Zit jij als Communicatieadviseur al jaren op dezelfde plek en ziet jouw maandag er niet meer zo rooskleurig als toen jij in jouw functie begon of heb jij een profiel met veel verschillende opdrachtgever waar je prachtige resultaten hebt neergezet? Maandag biedt jou mogelijkheden om afwisselende opdrachten binnen gemeentes en provincies in de rol van Communicatieadviseur met de zekerheid van een vast dienstverband in onze regio Groningen en Drenthe.

Met de zekerheid van een vast dienstverband word je gedetacheerd naar verschillende gemeentes en provincies in onze regio. Uren van jouw dienstverband zijn in overleg met elkaar af te stemmen.

Doorgaans ziet jouw functie als Communicatieadviseur er als volgt uit:
Jouw opdracht is om op operationeel en tactisch niveau je stakeholders gevraagd en ongevraagd te adviseren. Je houdt je bezig met het schrijven van communicatieplannen en je denkt proactief mee met je interne en externe opdrachtgevers. Bovendien draai je dikwijls mee in crisissituaties en issuemanagement, waarbij je de directe ondersteuner en adviseur bent van één van de burgemeesters. In het managen van issues heb je ervaring bij een overheidsorganisatie.

Functie eisen

Wat breng jij mee?
Als communicatie adviseur heb je minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde, vakgerichte opleiding. Je hebt ruime werkervaring binnen een gemeente in een vergelijkbare functie (minimaal 6 jaar) en je bent goed in staat om jouw boodschap mondeling en schriftelijk over te brengen. In deze functie krijg je te maken met verschillende doelgroepen met ieder hun eigen wensen en belangen. Je bent een toegankelijke gesprekspartner voor de portefeuillehouders van de gemeente of provincie, de colleges van B&W of GS, medewerkers en het management.

Daarnaast ben je als persoon proactief in je handelen, vaardig in het bespreken en beoordelen van problemen, in het onderkennen van specifieke knelpunten en in het hanteren van conflicten en omgaan met belangentegenstellingen. Je bent bekend met en hebt gevoel bij politiek/bestuurlijke en organisatorische verhoudingen en kunt daarmee prima uit de voeten. Op een natuurlijke wijze weet je stakeholders te motiveren, enthousiasmeren en te coachen. Je bent een teamplayer in hart en nieren. Daarnaast ben je flexibel en kun je snel schakelen. Je kunt goed verbindingen leggen en coachen.

In dien je niet aan deze eisen voldoet wordt je sollicitatie niet in behandeling genomen.

Wat biedt Maandag® jou?
Wij bieden je een marktconform salaris (op basis van cao CAR UWO). Je ontvangt een netto reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer of een leaseauto. Ook bieden wij mogelijkheden voor trainingen om jou beter te maken. Wij hebben een eigen Maandag Academy die trainingen op maat verzorgd en dikwijls kopen wij passende trainingen en cursussen in.
Daarnaast maak je deel uit van een groep brede professionals om integraal te blijven denken, om kennis te delen, elkaar te helpen in lastige dossiers en om jouw netwerk in de wereld van Communicatie te vergroten. Jij en je collega’s komen regelmatig bij elkaar voor kennisdeeldagen op onze vestiging Groningen.


Contactpersoon voor deze functie is Cris Jonkers: cris.jonkers@maandag.nl / 06-30517663

recruiter van de vacature

Cris Jonkers

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden