Beleidsmedewerker Documentaire Informatie Voorziening

  • Category informatiemanagement
  • Region groningen
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9016532

Over de functie

Als Beleidsmedewerker DIV ben je dé intermediair tussen de in- en externe klant en de informatie voor onze Groningse opdrachtgever. In de praktijk betekent dit dat je één van de aanspreekpunten bent voor complexe informatievraagstukken. Je adviseert en ondersteunt vanuit het perspectief van informatiemanagement. Documentmanagement en archivering maken hier integraal onderdeel van uit. Jouw adviezen kenmerken zich door een brede bedrijfskundige benadering. Jij ontwikkelt en draagt inhoudelijk bij aan het beleid op het vakgebied, adviseert over het gebruik, de wijze van ordening en de ontsluiting van digitale documenten en de inrichting van de informatiestromen.

Als Beleidsmedewerker DIV neem je deel aan digitaliseringprojecten, ontwikkel je plannen, instrumenten, diensten of producten op het vakgebied, zoals de verdere (door)ontwikkeling van digitaal werken binnen de organisatie. Momenteel wordt een nieuw documentmanagementsysteem ingericht. Als Beleidsmedewerker DIV ben je hierin als analist verantwoordelijk voor de archiefwensen en -eisen. De werkzaamheden omvatten het analyseren van werkprocessen, de rol van informatie daarin en de inrichting van het archief binnen de applicatie(s). Je neemt deel aan diverse (in- en externe) overleggen en draagt binnen de vastgestelde kaders de standpunten van de organisatie uit. Je adviseert over de consequenties van trends en ontwikkelingen en gaat projectmatig te werk.

Functie eisen

- Je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur met verandertrajecten, advieswerk en projectmatig werken binnen de (lokale) overheid
- Je beschikt over HBO, opleiding IDM, HMDI of vergelijkbaar niveau
- Je hebt ruime kennis van documentaire informatievoorziening heeft bij voorkeur een aantal jaren ervaring met de overgang naar een gedigitaliseerde werkomgeving
- Je hebt ruime kennis van documentaire informatiesystemen, kennis van bestuurlijke en organisatorische processen
- Je hebt goede en actuele kennis van de ontwikkelingen in de archiefwereld (in brede zin)
- Je kunt conceptueel denken met een frisse blik naar archiefvraagstukken

Maandag biedt je de gelegenheid om je expertise als Beleidsmedewerker DIV in te zetten bij onze opdrachtgevers. Daar wordt de opdrachtgever blij van, maar jij ook. We bieden je graag een contract dat zekerheid biedt met een passend salaris (conform CAO). Wil je meer weten over wat Maandag je kan bieden? Graag bespreek ik dat persoonlijk met je.

recruiter van de vacature

Martin Westerhof

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden