Adviseur DIV

  • Category ict
  • Region groningen drenthe
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9016532

Over de functie

Als Adviseur DIV ben je dé intermediair tussen de in- en externe klant en de informatie voor onze opdrachtgevers. In de praktijk betekent dit dat je één van de aanspreekpunten bent voor complexe informatievraagstukken. Je adviseert en ondersteunt vanuit het perspectief van informatiemanagement. Documentmanagement en archivering maken hier integraal onderdeel van uit. Jouw adviezen kenmerken zich door een brede bedrijfskundige benadering. Jij ontwikkelt en draagt inhoudelijk bij aan het beleid op het vakgebied, adviseert over het gebruik, de wijze van ordening en de ontsluiting van digitale documenten en de inrichting van de informatiestromen.

Als Adviseur DIV neem je deel aan digitaliseringprojecten, ontwikkel je plannen, instrumenten, diensten of producten op het vakgebied, zoals de verdere (door)ontwikkeling van digitaal werken binnen de organisatie. Als Adviseur DIV ben je als analist verantwoordelijk voor de archiefwensen en -eisen voor DMS en/of zaaksystemen. De werkzaamheden omvatten het analyseren van werkprocessen, de rol van informatie daarin en de inrichting van het archief binnen de applicatie(s). Je neemt deel aan diverse (in- en externe) overleggen en draagt binnen de vastgestelde kaders de standpunten van de organisatie uit. Je adviseert over de consequenties van trends en ontwikkelingen en gaat projectmatig te werk.

Functie eisen

Wat neem je mee?

- Je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur met verandertrajecten, advieswerk en projectmatig werken binnen de (lokale) overheid
- Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld richting opleiding IDM, HMDI
- Je hebt ruime kennis van documentaire informatievoorziening en hebt bij voorkeur een aantal jaren ervaring met de overgang naar een gedigitaliseerde werkomgeving
- Je hebt ruime kennis van documentaire informatiesystemen
- Je hebt kennis van bestuurlijke en organisatorische processen
- Je hebt goede en actuele kennis van de ontwikkelingen in de archiefwereld (in brede zin)
- Je kunt conceptueel denken met een frisse blik naar archiefvraagstukken

Wat bieden we?

Maandag® biedt je de gelegenheid om je expertise in te zetten bij onze opdrachtgevers in de publieke sector in Groningen en Drenthe. Daar worden onze opdrachtgevers blij van, maar jij ook! Je vindt het leuk om je ervaringen te delen én je staat open om nieuwe ervaringen op te doen en mee te nemen naar een volgende opdracht. Maandag® biedt je een dienstverband dat zekerheid geeft en een salaris dat recht doet aan je kennis en ervaring. Wil je meer weten wat Maandag® te bieden heeft? Graag kom ik met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

recruiter van de vacature

Martin Westerhof

recruiter van de vacature

Martin Westerhof