Ervaren beleidsadviseur Sociaal Domein

  • Category sociaal domein
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9016513

Over de functie

Zit een integrale werkwijze op beleidsniveau binnen het Sociale Domein bij jou in je bloed en ben jij de integrale beleidsadviseur Sociaal Domein die ik zoek?

Voor een kleinere gemeente in de regio Rotterdam zoek ik een ervaren gemeentelijke beleidsadviseur Sociaal Domein, onder andere belast met de volgende taken:
Het voorbereiden, analyseren, ontwikkelen en uitvoeren van (strategisch) beleid met betrekking tot het sociaal domein en samenhangende beleidsvelden vanuit een integrale focus.
Hierbij bewaak en evalueer je vastgestelde inhoudelijke en (financiële) kaders, alsmede de kwaliteit en uitvoerbaarheid van het beleid, en het ontwikkelen van instrumenten hiervoor.
Daarnaast adviseer je op het gebied van welzijns- en sportbeleid ( waaronder Wmo, maatschappelijk werk, Participatiewet). Je maakt (subsidie)afspraken met maatschappelijke organisaties en (zorg)aanbieders en voert regie uit over de behaalde prestaties. Ook draag je zorg voor de inkoop/aanbesteding van maatschappelijke diensten.
Ambtelijk vertegenwoordigen in (regionale) project- en overleggroepen met betrekking tot de diverse functiebestanddelen behoort ook tot het takenpakket, evenals het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures.

Het team beleidsadviseurs bij deze gemeente is relatief nieuw, vandaar de vraag naar een ervaren beleidsadviseur met brede kennis van het Sociale Domein

Functie eisen

Om voor deze functie in aanmerking te komen voldoe je aan de volgende functie-eisen:
- Afgeronde HBO opleiding
- Minimaal 5 jaar ervaring binnen de functie beleidsadviseur Sociaal Domein bij een gemeente, met kennis van Participatiewet, WMO, Jeugd, Welzijn en Sport
- Je bent een goede netwerker en bezit goede communicatieve vaardigheden
- Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar, bij voorkeur 36 uur per week
- Wilt rechtstreeks in dienst bij deze gemeente treden

recruiter van de vacature

Sjoerd Hagemeijer

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden