Vergunningverlener NBW en gebiedsbescherming

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9016445

Over de functie

Wij zoeken een enthousiaste en ervaren vergunningverlener voor de Wet natuurbescherming, m.n. voor het onderdeel gebiedsbescherming, voor het afhandelen van aanvragen, adviesverzoeken en verzoeken om verklaringen van geen bedenkingen. De aanvragen hebben betrekking op ruimtelijke en industriële activiteiten.
Je brengt jouw ecologische kennis in bij de beoordeling en kunt dit vertalen in goede besluiten. Zonodig ga je daarbij in overleg met aanvragers en adviseurs. Je adviseert ook bij de technische afhandeling van zienswijzen en beroepen. Binnen het team kunnen je collega’s bouwen op je kennis.
De medewerker beoordeelt met name aanvragen en daarnaast adviesverzoeken en verzoeken om verklaring van geen bedenkingen van gemeenten in het kader van de Wet natuurbescherming, voor het onderdeel gebiedsbescherming. De aanvragen hebben betrekking op ruimtelijke en industriële activiteiten.
Uitbreiding van de taken met het onderdeel soortenbescherming behoort tot de mogelijkheden.

Je beantwoordt telefonische vragen mbt NBW- vergunningverlening (frontoffice), voert overleg met gemeenten, aanvragers en adviseurs, beoordeelt de volledigheid van aanvragen, stelt het (ontwerp)besluit op de aanvraag, adviseert bij de afhandeling van zienswijzen en beroepen., plant de eigen werkvoorraad en verwerkt de administratieve gegevens voor de procedure-informatie in de systemen (o.m. SquitXO). Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit en je verantwoordt aan de teamleider voor wat betreft de kwaliteit van de werkzaamheden. Kennis van relevante wet‐ en regelgeving op het beleidsterrein en algemene richtlijnen zijn van belang voor het verrichten van de werkzaamheden.

Functie eisen

Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding richting Biologie, Ecologie, Milieu of een vergelijkbaar vakgebied en je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van vergunningsverlening in het kader van de natuurbeschermingswet voor een provincie of rijksoverheid. Verder kan je goed omgaan met het programma Squid XO en je hebt werkervaring opgedaan met het uitvoeren van QuickScans in het kader van soortenbescherming.

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre