Jurist Ruimtelijk Domein

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9016373

Over de functie

In het kort ben je verantwoordelijk voor het opstellen en procedureel begeleiden van ruimtelijke plannen en juridisch advies. Echter heb je natuurlijk een hele diverse functie. De taken die je mag gaan oppakken verschillen behoorlijk; van de totstandkoming van ruimtelijke regelgeving (opstellen van (complexe) bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen ten behoeve van omgevingsvergunningen) tot aan de correcte, zorgvuldige en doelmatige toepassing van de geldende regelgeving. Bewaking van de termijnen in het besluitvormingsproces is vanzelfsprekend voor je.

Concreet ga je dus het volgende doen; opstellen bestemmingsplan (en toelichting) en regels op basis van de Wro; het in procedure brengen en doen vaststellen van uit de opgestelde regelgeving voortkomende ruimtelijke plannen; het initiëren en leiden van projectmatige aanpak voor het oplossen van complexe vraagstukken die aan de werkvelden zijn gerelateerd; adviserende taken zoals het vastleggen van ruimtelijke regelgeving in complexe (actualisering) bestemmingsplannen, partiële herzieningen, voorbereidingsbesluiten en het adviseren van collega’s, management, bestuur en derden met betrekking tot juridische eisen en procedures ten aanzien van ruimtelijke regelgeving en plannen in wording.

Als persoon ben je een teamplayer met een grote mate van zelfstandigheid. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een analytisch en probleemoplossend vermogen.
Je hebt affiniteit met de gerelateerde productvelden en heb je initiërende en coördinerende vaardigheden, ook met andere disciplines. Verder beschik je over de vaardigheden die je nodig hebt voor het pleiten voor gerechtelijke instanties en het beoordelen van politieke gevoeligheid.

Functie eisen

Wat vragen we van je?
- Afgeronde WO opleiding, juridische richting;
- Ruime kennis van relevante wet- en regelgeving;
- Minimaal 2-3 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen een gemeentelijke organisatie.

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre