Juridisch Adviseur Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9016370

Over de functie

Als juridisch adviseur handhaving heb je diverse taken. Zo krijg je te maken met o.a. het aanschrijven bestuursdwang omgevingsrecht en de juridische advisering vergunningverlening en handhaving. Verder behandel je andere handhavingszaken die collega’s bij je aanbrengen.
Je adviseert het bestuur, management en collega’s op het vakgebied en je kunt diverse VTH-zaken verdedigen in bezwaar- en beroepsprocedures. Natuurlijk kun je ook verweerschriften opstellen. Als persoon heb je een nauwkeurige, maar ook efficiënte werkhouding; je kunt overzicht krijgen in grote hoeveelheden VTH-zaken en deze behandelen met een relatief korte doorlooptijd. Ook beschik je over heldere communicatieve vaardigheden; je kunt duidelijk communiceren en past je boodschap aan op de doelgroep en je beschikt over een goed gevoel voor ethisch en integer handelen.
Verder bezit jij overtuigingskracht, creativiteit, flexibiliteit en een oplossingsgerichte instelling. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor maatschappelijke, bestuurlijke en politieke ontwikkelingen en verhoudingen.

Werken bij de gemeente betekent dat je een bijdrage levert aan een organisatie die gericht is op de samenleving, die de dialoog aangaat met de inwoners en die adequaat inspeelt op de ontwikkelingen. Verder is de gemeente gericht op een snelle, correcte en integere dienstverlening die klantgericht, laagdrempelig en goed bereikbaar is. Deze functie is voor 32-36 uur per week en je kunt op korte termijn aan de slag.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau (bijvoorbeeld HBO Rechten of Planologie) met als aanvulling een WO-opleiding richting bijvoorbeeld Staats- en Bestuursrecht.
Verder beschik je over 1-3 jaar juridische ervaring binnen een overheidsinstantie.

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre