Teamleider Juridische Zaken a.i.

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region gelderland noord-brabant utrecht zeeland zuid-holland noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9016234

Over de functie

Operationeel leidinggeven aan team Juridisch advies: juridisch adviseurs, medewerkers grondzaken, medewerkers inkoop & aanbesteding, communicatie adviseurs en bestuursondersteuners

De teamleider is de verbinding tussen het afdelingshoofd en de medewerkers van zijn/haar team. De teamleider vertaalt beleid, plannen en processen naar de inhoud en uitvoering van het werk. De teamleider neemt zelf deel aan de uitvoering van het proces en is in die zin meewerkend. Als het om de inhoud van het werk gaat dan weet hij/zij waar het over gaat. De teamleider stimuleert medewerkers in het behalen van resultaten. Dat kan wat hem/haar betreft linksom of rechtsom, maar wel binnen de afspraken en vooral praktisch. De teamleider waardeert goed werk en het behalen van resultaten. Maar hij/zij neemt afstand daar waar het nodig is om knelpunten en problemen op te lossen.

De teamleider is het voorbeeld als het gaat om de kernwaarde samenwerken, schept een werkomgeving waarin één taal wordt gesproken en medewerkers elkaar helpen en vertrouwen. De teamleider stimuleert, begeleidt en geeft ruimte aan de medewerkers in het werk. Hij/zij weet medewerkers in beweging te krijgen. De teamleider kent als leidinggevende de belangen van de medewerker en werkgever, weet deze te wegen en keuzes te maken. De teamleider zoekt naar oplossingen niet naar problemen, staat voor de keuzes die worden gemaakt en weet deze uit te leggen als ware die van hem-/haarzelf.

Functie eisen

Minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende

recruiter van de vacature

Tara van Marion

recruiter van de vacature

Tara van Marion