Klantmanager Werk en Inkomen

  • Category sociaal domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9016120

Over de functie

Kan jij werken op zowel het gebied van doelmatigheid- als rechtmatigheid? Heb jij daarnaast ervaring met GWS? Dan ben ik op zoek naar jou!
Het werken op het gebied van zowel doelmatigheid als rechtmatigheid is voor jou geen probleem. Sterker nog, je hebt er ervaring mee en je draait er je hand dus niet voor om! Dit maakt jou misschien wel de perfecte kandidaat om de functie van Klantmanager Werk en Inkomen te vervullen. Als je daarnaast ook nog eens sterk in je schoenen staat, flexibel bent, een goed ontwikkeld empathisch vermogen hebt en goed je grenzen aan kan geven, dan ben ik op zoek naar jou!

Hoe ziet je dag eruit?

Tijdens het (telefonisch) spreekuur inventariseer jij of de klant tot jouw doelgroep behoort. Wanneer dit het geval is, voer je een intakegesprek om te beoordelen of er sprake is van voorliggende voorzieningen. Per klant stel je een profiel op en inventariseer en verifieer je de klantgegevens. Wanneer de gegevens compleet zijn, toets je aanvragen en stel je beschikkingen en rapportages op. Indien nodig voer je huisbezoeken en/of locatiebezoeken uit.
Elke dag is anders als klantmanager. Je gevarieerde takenpakket bestaat uit het behandelen van aanvragen en onderzoeken van recht op een uitkering in het kader van de Wet Werk en Bijstand. Deze aanvragen zijn o.a. op het gebied van bijzondere bijstand, minimaregelingen en individuele inkomenstoeslag. Daarnaast begeleid je en motiveer je klanten in hun traject gericht op arbeidsmarkttoeleiding en sociale activering. Alle zaken verwerk je uiteindelijk in het gemeentelijke systeem. Je signaleert en analyseert hulpvragen van klanten en geeft advies of verwijst door naar hulpverleningsinstanties. Daarnaast onderzoek je of de financiële en maatschappelijke omstandigheden van klanten overeenkomen met de bekende feiten en omstandigheden. Genoeg afwisseling dus! Ook probeer jij de afstand tot de arbeidsmarkt in te korten voor je cliënten. Dit doe jij door ze vol vertrouwen op weg te helpen naar werk of scholing.
Al met al een uitdagende functie vol afwisseling waar geen dag hetzelfde is!

Functie eisen

Ben jij de Klantmanager Werk en Inkomen die Maandag® zoekt, dan bieden wij een (vast) marktconform salaris op basis van de CAO voorwaarden, een netto reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden; zo valt er over een lease-auto te praten, goede begeleiding door een vast contactpersoon, opleidingsmogelijkheden en behoort een vast dienstverband zeker tot de mogelijkheden.
Daarvoor vraag ik van jou:

- Een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld Sociaal-Juridische dienstverlening of Maatschappelijk Werk & Dienstverlening;
- Ervaring als klantmanager en affiniteit met dak- en thuislozen;
- Focus op verbinding en samenwerking met de klant en externe partijen;
- Communicatief vaardig, doortastend en goed in plannen en organiseren;
- Ervaring met systeem GWS is een pré.

Sta jij graag met beiden benen op de sociale kaart? Is jou interesse gewekt en herken je in deze omschrijving? Neem contact met mij op. Ik kijk uit naar ons contact!

recruiter van de vacature

Laura van Dansik

recruiter van de vacature

Laura van Dansik