Projectleider/Regisseur ruimtelijke ontwikkeling

  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • remoteId 9015618
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

In de gemeente liggen grote opgaven waar het gaat om de kwaliteit van de leefomgeving en de ruimtelijke projecten. Deze opgaven worden vanuit een programma vertaald naar concrete projecten. In de rol van projectleider ben je verantwoordelijk voor de aansturing van deze opgaven, zoals gebiedsontwikkelingen voor wonen en bedrijventerreinen, reconstructies van wijken en andere complexe projecten. Je krijgt te maken met veel belangen, overbruggen van tegenstellingen, organiseren van participatie en inspraak aan de voorkant bij de totstandkoming van concrete plannen.

In je rol als projectleider ben je verantwoordelijk voor de integrale sturing van de opgaven, de projectbeheersing, monitoring van resultaten richting management en bestuur. Managen van complexe processen is voor jou een uitdaging! Invulling geven aan inspraak aan de voorkant en betrokkenheid van inwoners is daarbij in jouw werkwijze vanzelfsprekend.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?

In de nieuwe organisatie maakt de functie onderdeel uit van het cluster Regie en Planvorming binnen de afdeling Ontwikkeling. Het team wordt aangestuurd door een teamleider. Regie op uitvoering en opdrachtgeverschap spelen daarin een belangrijke rol, ook gezien de keuze om een regiegemeente te zijn. Steeds vaker is niet de gemeente initiatiefnemer van de gebiedsopgaven. De gemeente stelt kaders, is partner in het proces van totstandkoming.

Functie eisen

Gezien de samenstelling van het team zijn wij op zoek naar een collega die integraal en strategisch kan denken. De rol van projectleider ken je van binnen en je bent ook in staat daar situationeel invulling aan te geven. Je bent flexibel, communicatief, een out-of-the-box denker en in staat om creatieve processen te stroomlijnen. Naast een helder proces ben je ook in staat de planning te bewaken vanuit verschillende invalshoeken en daarover te rapporteren. Je bent de centrale speler in het veld van inwoner, college en raad en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit.

recruiter van de vacature

Bibianne Vos

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden