Jurist Omgevingsrecht

  • Region overijssel
  • opleidingsniveau wo
  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • remoteId 9015519
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Het team Juridische Zaken is het juridische hart van de organisatie. Oplossingsgerichtheid zit in het DNA van onze juristen. De circa 15 medewerkers van het team geven juridisch advies en behandelen bezwaarschriften en aansprakelijkstellingen. De adviseurs van het team Juridische Zaken hebben een expertrol en worden ingeschakeld als specifieke kennis is vereist. Ook heeft het team een verantwoordelijkheid voor juridische control. Je geeft juridisch advies aan collega’s in de organisatie of rechtstreeks aan bestuurders. Veelal werk je aan beeldbepalende projecten rondom gebiedsontwikkeling. Vraagstukken zijn juridisch complex en vereisen brede kennis van verschillende rechtsgebieden. Je werkt in hoge mate zelfstandig en kunt jezelf scherpen aan de deskundigheid en professionaliteit van andere adviseurs en overige collega’s uit het team. Soms werk je ook samen met advocaten van een extern advocatenkantoor.

Functie eisen

Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding op het gebied van rechten en je hebt Grotius omgevingsrecht of een vergelijkbare specialisatieopleiding gevolgd.
Verder heb je minimaal 5 jaar werkervaring als juridisch adviseur in de periode 2008-2016 binnen de overheid en je hebt kennis en werkervaring op het gebied van overheidsaansprakelijkheid en nadeelcompensatie.
Je kan aantonenen dat je een education permanente hebt, minimaal 2 dagdelen per week, blijkend uit een overzicht van de cursussen in de periode 2013-2016.

Deze functie is voor 24-36 uur per week en je kan per januari starten!

recruiter van de vacature

Anne Lepoutre

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden