Bezwaar en beroep sociale zaken

  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • Category sociaal domein
  • remoteId 9015486
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Ben jij juridisch onderlegd? En weet jij alles van de hoed en de rand met betrekking tot Wwb, IOAW, IOAZ, Wmo2015 Jeugdwet en leerlingenvervoer? Solliciteer vandaag nog naar deze parttime functie.

PROJECTINFORMATIE: Gemeente in midden Brabant. Op voorhand is niet aan te geven wat de omvang is van de functie. Gemiddeld komen er drie bezwaarschriften per maand binnen. Je bent ook op afroep inzetbaar. De commissie voor bezwaarschriften vergadert op woensdagavond. Gelet op de aard van het werk en de omvang kan het werk grotendeels vanaf een eigen locatie worden opgepakt.

Wat zijn de taken?
- Je beoordeelt ingekomen bezwaar- en beroepschriften op het gebied van Wwb, IOAW/-Z, Wmo2015 Jeugdwet en leerlingenvervoer. In overleg met de secretaris van de commissie wordt een planning opgesteld.
- Je stelt, eventueel na overleg met bezwaarmaker en na overleg met de degene die het primaire besluit heeft voorbereid, namens het college een verweerschrift op.
- Je vertegenwoordigt het college bij de commissie en eventueel de rechtbank.
- Na ontvangst van het advies van de commissie of de uitspraak van de rechtbank zorg je voor een advies dat ter besluitvorming aan het college wordt voorgelegd.
- Je zorgt ook voor het opstellen van de beschikking naar aanleiding van het bezwaar of beroep. Eventueel bereid je een nieuw primair besluit voor.

Functie eisen

Wij vragen:
- Minimaal een afgeronde HBO jurdische opleiding.
- Ervaring in een soortgelijke functie
- Flexibel inzetbaar

Competenties: Betrouwbaar, gestructureerd, communicatief sterk en klantgericht.

recruiter van de vacature

Yvette de Vroom

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden