ANIOS Verzekeringsgeneeskunde

  • Category zorg-zorg overig
  • Region limburg
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9015359

Over de functie

Voor een landelijke opdrachtgever ben ik op zoek naar Basisartsen die zich willen specialiseren in de verzekeringsgeneeskunde. Ik heb diverse opleidingsplekken door heel Nederland. Wil jij geneeskunde uitoefenen zonder daarvoor in te leveren op jouw sociale activiteiten buiten werktijd? Lees dan snel verder.

Als verzekeringsarts beoordeel je cliënten die door ziekte of een andere sociaal medische oorzaak (gedeeltelijk) niet meer kunnen werken en in een uitkeringssituatie zijn beland of een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebben aangevraagd. Vanuit je medisch specialisme beoordeel je binnen een wettelijk kader de mogelijkheden van onze cliënten om terug te keren in het arbeidsproces. Je werkt in professionele teams en bent (mede) verantwoordelijk voor je eigen resultaat en dat van het team. Vakinhoudelijk en bedrijfskundig draag je bij aan een constante verbetering van de kwaliteit, resultaten en verdere professionalisering van de organisatie en beroepsgroep. Teamleden hanteren korte communicatielijnen en werken intensief en op basis van wederzijds respect met elkaar samen.

De voordelen van het traject tot verzekeringsarts:
+ Je werkt binnen kantooruren
+ Je krijgt te maken met een breed scala aan ziektebeelden
+ Je krijgt de mogelijkheid om je te specialiseren tot verzekeringsarts binnen de zekerheid van een contract = stabiel inkomen
+ Onze opdrachtgever is een grote organisatie. Dit geeft voordelen m.b.t. doorgroei. Denk hierbij aan het doen van onderzoek, promoveren of doorgroeien naar een staf- of managementfunctie)

Hoe ziet het traject tot verzekeringsarts er uit?
Eerste half jaar:
Als jij je wilt commiteren voor minimaal één jaar en je wilt specialiseren tot Verzekeringsarts kan ik jou een opleidingsplek aanbieden waardoor je uiteindelijk na 4,5 jaar Verzekeringsarts bent.
Als anios start je met een verkorte basisopleiding van onze opdrachtgever van 4 tot 6 weken. Dit is een leer-werktraject, waarbij je in de praktijk onder supervisie van een ervaren verzekeringsarts werkzaamheden verricht en daarnast de theoretische kaders krijgt aangereikt in een klassieke setting en via e-learning. Gedurde het eerste jaar dat je bij onze opdrachtgever werkt behoud je deze ervaren verzekeringsarts als coach, die jouw beslissingen beoordeelt en contrasigneert.

Tweede half jaar:
Jij bepaalt samen met onze opdrachtgever hoe jou het eerste half jaar is bevallen. Indien dit een positieve uitkomst heeft kan je doorstromen naar een aios opleidingsplek!
Of jij kunt doorstromen hangt af van jouw eigen motivatie en het resultaat van jouw werkzaamheden. Je volgt vervolgens de basisopleiding verzekeringsgeneeskunde (BOVG)/

Jaar 2 t/m 4,5
Indien jij succesvol bent geweest in jouw eerste jaar en zowel de verkorte basisopleiding van onze opdrachtgever én de basisopleiding verzekeringsgeneeskunde hebt afgerond krijg jij de opleiding tot verzekeringsarts van ons aangeboden.
Deze opleiding volg je aan de NSPOH of SGBO. Na afronding van de opleiding tot verzekeringsarts kan jij blijven doorwerken als Verzekeringsarts.

Functie eisen

+ Afgeronde studie geneeskunde
+ BIG registratie
+ Je persoonlijke kwaliteiten kenmerken zich door integriteit, deskundigheid, respect en resultaatgerichtheid
+ Je bent samenwerkingsgericht en zet graag een teamprestatie neer met de vrijheid van professionele zelfstandigheid

recruiter van de vacature

Maurice Bongaerts

recruiter van de vacature

Maurice Bongaerts