Juridisch Medewerker Handhaving

  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • remoteId 9015149
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Als juridisch medewerker lever je primair een bijdrage aan een veilige en leefbare (woon)omgeving. Je hanteert daarbij als strategie inwoners en instellingen te overtuigen van het nut en de noodzaak van de regels waardoor deze regels ook worden nageleefd. Dit doe je zowel binnen het vakgebied Omgevingsrecht, APV, bijzondere wetten als binnen de overige beleidsterreinen van de afdeling.
Je adviseert zowel de afdeling als het bestuur over het te voeren handhavingsbeleid en de uitvoering ervan. Dit doe je door ontwikkelingen te volgen binnen het vakgebied en deze te vertalen naar gedragen oplossingen voor zowel het bestuur als voor de inwoners en instellingen van de gemeente. Je coördineert integrale handhaving en toezicht, zorgt ervoor dat verschillende vakdisciplines nauwer samenwerken en de geplande resultaten zichtbaar worden gehaald. Verder vertegenwoordig je de gemeente bij de bezwarencommissie, de Rechtbank en Raad van State.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van Bestuursrecht, Wet op de Ruimtelijke Ordening en Omgevingrecht of WO rechten, specialisatie Bestuursrecht.
Je hebt minimaal drie jaar ervaring in het vakgebied Omgevingsrecht. Een opleiding in mediationvaardigheden is een pré.
Je hebt uitstekende communicatie vaardigheden in overlegsituaties met uiteenlopende gesprekspartners als bestuur, inwoners, instellingen, overheden, regionale projectgroepen.
Je bent ondernemend en positief ingesteld.
Organisatorisch ben je sterk en je bent creatief in het bedenken van nieuwe oplossingen.

recruiter van de vacature

Tara van Marion

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden